25 Iulie 2022

Dacia, în frunte alături de Lexus într-un top al fiabilității din Marea Britanie. Englezii apreciază simplitatea eficientă



Una dintre cele mai citite reviste auto din Marea Britanie – WhatCar? a lansat un amplu sondaj online, la care au răspuns nu mai puțin 16.000 de șoferi. Întrebarea a fost dacă mașinile lor s-au defectat în ultimele 12 luni și, dacă da, cât de grav și cât de mult au costat reparațiile. Marca națională Dacia s-a situat pe poziția a doua a clasementului, în spatele constructorului japonez premium – Lexus.

Locul 10. MG

Principalul avantaj al MG este raportul calitate-preț, așa că este un lucru bun că mașinile lor nu se strică des. SUV-ul HS a ajuns la un rating de fiabilitate de 99,0%. Deși SUV-ul din familia ZS este puțin mai puțin robust. Atât pe benzină, cât și pe cel electric – a fost una dintre opțiunile de încredere din clasa sa.

Rată fiabilitate: 95,7%

Foto/Shutterstock


Locul 9. KIA

S-ar putea să fiți tentat de garanția Kia de șapte ani și 200.000 de kilometri, numai că este puțin probabil să aveți nevoie de ea. De exemplu, versiunile pe benzină și diesel ale SUV-ului mic Soul din generația anterioară au fost complet impecabile în ultimul an. Alte modele, cum ar fi versiunile hibride ale modelului Niro, au fost, de asemenea, impresionante, dar limuzina Stinger a distrus ceea ce au reușit celelealte modele.

Rată fiabilitate: 95,8%

Foto/Shutterstock


Locul 8. Mazda

Una din șase mașini ce nu a vizitat aproape deloc service-ul în ultimul an a fost o Mazda. SUV-urile mici CX-3 stau bine la capitolul fiabilitate. Nu același lucru se poate spune și despre mașina de familie Mazda 3, care lasă garda jos, spre deosebire de restul gamei care este de încredere.

Rată fiabilitate: 95,9%

Foto/Shutterstock


Locul 7 . Mitsubishi

O scădere a fiabilității la Outlander, modelul plug-in hibrid al japonezilor a dus la o scădere de 5 poziții pentru Mitsubishi, față de 2021. Doar rezultatele bune obținute de Eclipse Cross atenuează acestă cădere.

Rată fiabilitate: 96,9%

Foto/Shutetrstock


Locul 6. Toyota

Reputația Toyota pentru fiabilitate a fost valabilă în acest an, în mare parte datorită faptului că SUV-ul mare RAV4 a obținut un rating de 99,1%. Restul gamei a fost, de asemenea, destul de solid, cu micul Yaris din generația anterioară și actuala Corolla ieșind în evidență în clasele lor ca opțiuni deosebit de robuste.

Rating fiabilitate: 97,0%

Goto/Shuterstock


Locul 5. Mini

Scorul lui Mini s-a îmbunătățit în ultimul an, modelul Convertible înregistrând un record la capitolul fiabilitate. SUV-ul Countryman și Mini Hatchback erau, de asemenea, destul de fiabile, dar nu erau cele mai bune din clasele lor.

Rating fiabilitate: 97,0%

Locul 4. Hyundai

În ciuda faptului că împărtășește multe piese cu sora Kia, Hyundai a fost cea care a ieșit mai bine anul acesta. Toate modelele sale pe benzină și diesel s-au dovedit a fi excepțional de solide. Doar modelul Kona Electric a tras în jos scorul cosntructorului sud-coreean, înregistrând doar 87,6%. Asta o face una dintre cele mai puțin fiabile mașini electrice de vânzare.

Rating fiabilitate: 97,1%

Locul 3. Suzuki

Suzuki Swift este de multă vreme favorita șoferilor tineri datorită performanțelor bune și a costului de exploatare scăzut, iar acum fiabilitatea poate fi adăugată pe listă datorită scorului său de 99,3%. SUV-ul familiei Vitara a fost, de asemenea, apreciat, dar SX-4 S-Cross i-a împiedicat pe Suzuki să urce pe această listă din cauza rezultatelor mediocre la capitolul fiabilitate.

Rating fiabilitate 97,1%

Foto/WS


Locul 2. Dacia

Partea bună la construirea de mașini simple folosind tehnologie testată în timp este că toate „bubele” ar fi trebuit deja eliminate. Acest lucru este valabil pentru Dacia, care, în general, împrumută piesele de la concernul Renault. Sandero din generația anterioară, despre care cititorii site-ului britanic au scris, nu a înregistrat niciun defect în ultimul an, iar SUV-ul Duster a înregistrat, de asemenea, un rating bun de 97,2%.

Rating fiabilitate 97,3

Foto/Dacia


Locul 1. Lexus

S-ar putea să fiți tentat să credeți că SUV-urile luxoase, de înaltă tehnologie, de genul lui Lexus, probabil că vor merge prost și se vor defecta des. Nimic mai greșit! Mai ales când vorbim de Lexus. SUV-ul mare NX din generația anterioară a fost o alegere populară în sondaj și s-a defectat atât de rar încât a obținut un scor de 99,8%. În plus, SUV-ul mai mic - UX - a avut o nota de 98,4%, depășind cu mult modelele din clasa sa pentru fiabilitate.

Rating fiabilitate: 98,7%

Foto/Shutterstock




Citeste si