Compania Tesla, condusă de Elon Musk, a luat decizia de a mări prețurile de încărcare a mașinilor electrice la așa-numitele super-încărcătoare (supercharger, n.r.) pe care le deține în Europa, mișcarea fiind cauzată de prețurile tot mai mari la energie.

Astfel, conform Electrive, în Europa cu greu se mai pot găsi stații de încarcare Tesla unde un kilowat să coste mai puțin de 60 de eurocenți, în vreme ce în Germania costul per kilowat poate ajunge și la 70 sau 80 de eurocenți.

Comparativ cu prețurile practicate anterior, publicația notează că, în unele cazuri, creșterile de costuri ajung chiar și până la 92%.

Spre deosebire de alte dăți însă, mai arată Electrive, Tesla și-a anunțat clienții europeni cu privire la noile costuri, explicând că acest lucru se întâmplă în contextul "creșterii prețurilor la energie".

Compania fondată de Elon Musk plănuiește însă de asemenea să aducă mai multe stații de încărcare ce dispun și de panouri fotovoltaice, sperând ca în felul acesta să stabilizeze creșterea prețurilor.

Tesla nu este însă singura companie care oferă servicii de reîncărcare pentru mașini electrice și care majorează prețurile.

Astfel, companiile concurente Allego și Shell Supercharge au anunțat de asemenea scumpiri la energia electrică disponibilă în stații, acestea urmând să devină efective de pe data de 7 octombrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri