Mult-hulita autonomie a mașinilor electrice, pe care unii critici o respingeau ca fiind insuficientă și căreia nu îi prevedeau o perspectivă fericită, s-a schimbat mult în ultimii 10 ani, ajungând la un număr de kilometri pe care mulți nici nu îl visau la momentul introducerii acestui tip de vehicule.

Astfel, autonomia pe care o permit bateriile electrice, a căror tehnologie a fost îmbunătățită constant, a devenit mai mult decât dublă în ultimii 10 ani, raportat la numărul de kilometri pe care îi poate parcurge un astfel de vehicul, conform Visual Capitalist.

Prin urmare, transmite publicația, citând informațiile Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), în 2021 autonomia mașinilor electrice a ajuns, în medie, la 349 de kilometri, ceea ce reprezintă o creștere de 44% față de anul 2017 (243 kilometri, în medie) și de 152% față de acum 10 ani.

Sursă foto: Visual Capitalist

Cu toate acestea, notează Visual Capitalist, autonomia mașinilor electrice nu a ajuns încă la paritate cu cea a celor pe benzină, a căror autonomie - la un singur plin - ajunge la 664 kilometri în Statele Unite ale Americii.

Sursa citată mai arată de asemenea și care sunt unii factori care pot afecta autonomia bateriilor electrice, la o temperatură de aproape -7℃, spre exemplu, bateria putându-și pierde cca. 12% din distanța totală pe care o pot acoperi.

În momentul în care și căldura este pornită în interiorul mașinii la o temperatură precum cea aminitită, publicația transmite că scăderea acoperirii pe care o poate avea bateria este chiar de 41%.

Prin comparație, atunci când temperatura exterioară are o valoare "optimă" de 21-22℃, autonomia bateriei poate chiar crește față de cea anunțată de producător, mai spune Visual Capitalist.

Sursă foto: Visual Capitalist

Vehiculul electric cu cea mai mare autonomie în Statele Unite ale Americii este un model produs de Lucid Air, care poate circula 837 kilometri la o singură încarcare a bateriei.

Sursa foto: Shutterstock / supergenijalac

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri