Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit o modalitate prin care timpul de încărcare a bateriile mașinilor electrice ar putea fi redus cu jumătate, ajungând chiar și la 10 minute, față de cele 20 necesare în acest moment, spre exemplu, în rețeaua de încărcătoare Tesla.

Astfel, autorii studiului realizat ca urmare a experimentului, arată că au reușit să obțină o combinație ideală între timpul de încărcare și energia stocată, prin simpla adăugare a unei folii de nichel în interiorul bateriei, transmite Forbes.

Metoda a fost verificată ca urmare a unui studiu realizat pe 2000 de cicluri de încărcare a unor baterii electrice, fiecare dintre acestea fiind corespunzător unui traseu de cca. 400 de kilometri, mai notează sursa citată.

"Tehnologia se bazează pe modulația termică internă, o metodă de control al temperaturii care solicită cea mai bună performanță posibilă a bateriei", a declarat Chao-Yang Wang, unul dintre cercetătorii implicați în proiect, conform Science Daily.

Concret, acesta a arătat faptul că cel de al patrulea element inclus în componența bateriei, pe lângă anod, electrolit și catod, mai precis folia de nichel, auto-reglează temperatura precum și reactivitatea bateriei, permițând o încărcare în numai 10 minute.

De asemenea, echipa de la Universitatea din Pennsylvania mai arată și faptul că, prin metoda descoperită, inclusiv capacitatea bateriilor va putea fi redusă, de la 150 la 50 kWh, fără a fi afectată distanța totală ce va putea fi parcursă la o încărcare.

Sursa foto: Shutterstock / Fahroni

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri