Rolls-Royce se numără printre cele mai vechi și respectate nume din industria auto, vasta sa istorie incluzând unele dintre cele mai celebre și mai scumpe limuzine de lux din toate timpurile. Chiar și așa, șefii companiei se tem că angajații ar putea să intre în grevă în contextul inflației record din Marea Britanie și vor să evite această situație oferindu-le tuturor, de luna viitoare, un bonus de 2.000 de lire sterline, pe lângă niște creșteri salariale de 10%, conform Sky News.

Divizia de automobile a Rolls-Royce, care este deținută de grupul BMW, urmează pașii făcuți deja de divizia aeronautică independentă și va oferi tuturor angajațiilor un bonus de Crăciun în valoare de 2.000 de lire sterline (2.296 euro), iar creșterile salariale vor atinge 10%. Banii vor începe să intre în conturile celor care asamblează unele dintre cele mai de lux mașini din lume începând cu luna ianuarie.

Rolls-Royce se numără printre cele mai puternice și cunoscute brand-uri din lume, de acesta legându-se atât limuzinele de lux, cât și motoare și alte componente pentru avioane. Charles Rolls și Henry Royce au lansat prima lor mașină la Salonul de la Paris din decembrie 1904, iar de atunci au restabilit de mai multe ori criteriile după care se judecă un automobil de lux. În prezent, Rolls-Royce produce unele dintre cele mai scumpe modele din lume și va intra și pe teritoriul electricelor cu Spectre. Pentru a menține afacerea în mișcare, angajații care lucrează la uzina din Goodwood, Marea Britanie, vor primi un bonus, dar și o mărire salarială în perioada următoare - decizii care au fost luate în urma unor negocieri ce au avut loc în ultima perioadă.

În total, 1.200 de oameni vor primi aceste beneficii care, adunat, totalizează o creștere a venitului pe luna ianuarie cu aproxmativ 16%. Leafa unui angajat obișnuit ce lucrează la liniile de producție și asamblare va crește cu 2.972 lire sterline (3.412 euro) fără să luăm în calcul prima, acești bani venind să combată eventualele nemulțumiri ale lucrătorilor Rolls-Royce ca urmare a creșterii inflației în Albion.

Negocierile au fost derulate între șefii fabricii din West Sussex și lucrătorii coagulați sub umbrela sindicatului Unite. Creșterea de venituri exclusiv pe ianuarie depășește cu lejeritate rata anuală a inflației care, în luna noiembrie, a fost anunțată la 10,7% în Marea Britanie. Cei de la Unite s-au arătat mulțumiți după încheierea discuțiilor, un reprezentant spunând că această înțelegere reprezintă cea mai mare creștere a pachetului salarial de la deschiderea uzinei în 2003.

Membrii din sindcat anunțaseră, anterior, conducerea Rolls-Royce că vor fi nevoiți să apeleze la greve dacă cererile nu li se evor îndeplini, urmând linia deja trasată de multe alte ramuri din industria britanică și nu numai. În prezent, insulele britanice sunt lovite de mai bine de 12 greve, inclusiv unele care afectează sectorul medical.

Recent, Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a atenționat că salariile din mediul privat au crescut, în medie, mai mult decât se anticipase, iar asta ar putea să ducă la o creștere și mai mare a inflației în perioada următoare. Bailey și-a ales cu grijă cuvintele pentru a nu alarma publicul, dar semnalele guvernatorului sugerează că banca centrală își făcuse calculele altfel față de cei din industrie.

Sursa foto: Rolls-Royce

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri