Tesla Model 3 și Nissan Leaf sunt cele mai de încredere mașini electrice noi pe care le poți cumpăra în acest moment, conform celui mai recent sondaj Consumer Reports. Compania americană de sondare a strâns părerile a mai bine de 1.000 de proprietari de mașini electrice, iar datele se întind pe ultimii patru ani, conform CarBuzz.com.

Fiabilitatea se numără întotdeauna printre cele mai importante criterii pe care un cumpărător le ia în calcul atunci când decide să-și cumpere o mașină. În acest context, sondajele periodice realizate de americanii de la Consumer Reports ne dau câteva informații despre cum se comportă o gamă largă de EV-uri pe parcursul vieții lor în mâinile șoferilor de peste Ocean. Cele mai recente cifre sugerează că, dintre mașinile electrice cu o longevitate mai mare pe piață, Tesla Model 3 și Nissan Leaf sunt cele mai fiabile.

Cei de la Consumer Reports au spus că topul fiabilității este, însă, condus de un alt model, anume Kia EV6, dar că acest model coreean este, încă, prea nou pentru a putea fi emise concluzii cu privire la rezistența sa. În cazul Tesla Model 3, de pildă, vorbim chiar și de proprietari care au aceste mașini de patru ani și le folosesc zi de zi. În mod similar, Nissan Leaf este unul dintre cele mai vechi modele electrice - dar care a fost îmbunătățit de mai multe ori față de versiunea testată de wall-street.ro în 2017.

Deși mașinile electrice au mai puține componente în mișcare, acestea sunt, în general, mai puțin fiabile decât variantele cu motoare poluante. Motivul este simplu: tehnologia de la bordul EV-urilor este de dată mult mai recentă, iar bateriile, sistemele de reîncărcare, motoarele electrice, sistemele de recuperare a energiei și altele asemenea nu sunt încă îndeajuns de rafinate. Multe modele electrice pe care le poți cumpăra astăzi au, la bază, platforme 100% noi care sunt îmbunătățite și, deci, fiabilizate constant, de la o generație la alta. Mașinile cu motoare cu combustie internă au de partea lor aproape 100 de ani de evoluție.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri