Prima Dacie electrificată produsă în România a ieșit de pe porțile uzinei argeșene pentru a începe cu dreptul anul 2023. Dacia Jogger Hybrid 140 a fost anunțată la începutul anului, iar primul model va ajunge la un client român care a optat pentru versiunea cu șapte locuri în echiparea Extreme +. Mașina este echipată cu un motor cu ardere internă de 90 de cai putere combinat cu unul electric de 50 de cai putere.

Producția variantei hibride a MPV-ului Dacia Jogger a început la uzina Dacia Mioveni, iar primul exemplar asamblat va rămâne în țară. Conform producătorului autohton, Jogger este cel mai accesibil monovolum de familie de pe piață, iar „modelul beneficiază de expertiza Renault Group, oferind o tehnologie care asigură un demaraj sistematic în mod 100 % electric.”

Jogger-ul hibrid oferă un tren de rulare mild-hybrid care combină un agregat de 1.600 cmc pe benzină care dezvoltă 90 de cai putere, respectiv un motor electric de 50 de cai putere „hrănit” de o baterie de 1,2 kWh (230v). Autonomia este de peste 900 de kilometri (în ciclul WLTP). Bateria dispune de o garanție de 8 ani sau 160.000 de kilometri. Conform datelor anunțate deja, Jogger-ul hibrid atinge 100 km/h cu start de pe loc în 10,1 secunde și are capacitatea să-și reîncarce bateria sistemului hibrid prin modul de regenerare (modul B de rulare). Dacia a anunțat emisii de doar 112 g/km pentru acest model.

Dacia Jogger Hybrid 140 este disponibilă începând de la 23.750 de euro (nivelul de echipare Expression, cu cinci locuri). Nivelul de echipare Extreme cu șapte locuri începe de la 25.500 de euro, cu 900 de euro mai mult decât dacă ai opta pentru varianta cu cinci locuri. Modelul hibrid este echipat cu un ecran de 7 inch TFT care oferă informații despre nivelul de încărcare al sistemului hibrid, dar și despre autonomie.

Dacia Jogger, un model de succes în România, dar și în Europa

Fabricat în exclusivitate la Uzina de la Mioveni, modelul Jogger a fost deja produs în aproape 80.000 de exemplare, din care peste 90% au fost exportate, în principal pe piețele Europei Occidentale. Lider al segmentului C-Break din România, Dacia Jogger s-a situat, în 2022, pe poziția a doua în clasamentul celor mai vândute vehicule de segment C (exceptând clasa SUV) către clienții persoane fizice din Europa.

Sursa foto: Dacia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri