Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor are în vedere creşterea pentru 2023 a sumelor pentru programele 'Rabla Clasic' şi 'Rabla Plus', demararea programului 'Rabla Local', destinat unităţilor administrativ-teritoriale, luând în calcul şi un program de casare - 'Rabla pentru Flote', care să încurajeze achiziţia de autovehicule electrice noi de către operatorii care deţin flote de maşini, conform Agerpres.

Pentru prima dată în acest an, Administrația Fondului pentru Mediu, face demersuri pentru lansarea unui program prin care să încurajeze achiziția de autovehicule electrice noi pentru companiile care dețin flote de mașini. În acest sens, Administrația Fondului pentru Mediu are în elaborare o schemă de ajutor
de stat prin care se dorește încurajarea achiziției de autovehicule electrice noi, cu o valoare de peste 200.000 euro, de către operatorii economici. Ulterior aprobării schemei, Administrația Fondului pentru Mediu va redacta un proiect de ghid.

În vederea derulării acestui program, propunerea din Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2023, este în valoare de 250.000 mii lei.

Potrivit unui comunicat al Executivului, în cadrul şedinţei a fost o informare privind modul în care poate fi continuat Programul "Rabla" şi dacă există, de asemenea, posibilităţi pentru îmbunătăţirea programelor la nivelul Ministerului Mediului.

"Nota de informare aduce în discuţie posibilităţile prin care pot fi îmbunătăţite programele de înnoire a parcului auto derulate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin Administraţia Fondului de Mediu. Pentru programele 'Rabla Clasic' şi 'Rabla Plus', destinate persoanelor fizice şi persoanelor juridice, ca urmare a interesului considerabil de care s-au bucurat până acum, există o propunere de alocare a unor sume mai mari pentru 2023 faţă de anul trecut în proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului de Mediu postat în consultare publică. În această perspectivă, se lucrează la modificarea ghidurilor de finanţare, inclusiv în sensul creşterii primelor de casare", arată sursa citată.

După aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului de Mediu, se va demara şi cel de-al treilea program, 'Rabla Local', destinat unităţilor administrativ-teritoriale, prin care se estimează casarea a 100 de mii de vehicule, se mai arată în documentul citat în comunicat.

"De asemenea, este luată în calcul lansarea unui al patrulea program de casare, 'Rabla pentru Flote', care să încurajeze achiziţia de autovehicule electrice noi pentru operatorii economici care deţin flote de maşini", mai menţionează sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri