3 Martie 2023

Mai multe locuri de parcare publice în centrul Bucureștiului. Se trasează aproape 500 de locuri de parcare în plus



Bucureștenii din interiorul așa-numitului Inel Central vor putea beneficia, în scurt timp, de 466 de locuri de parcare publice noi pe care Compania Municipală Parking București (CMPB) le trasează chiar zilele acestea. Acesta este mesajul viceprimarului Stelian Bujduveanu, dar realitatea este puțin mai nuanțată.

Problema locurilor de parcare din București sau, mai exact, a lipsei lor se numără printre acele subiecte inepuizabile. Unii consideră că suntem în această situație deoarece Bucureștiul este ticsit de mașini, în timp ce unii edili de sector caută soluții pentru a ușura viața cetățenilor. Între timp, municipalitatea încearcă să-i prindă pe cei care nu-și plătesc parcarea pe spațiile publice din oraș, anunțând totodată și că mii de locuri de parcare noi vor apărea în 2023.

Viceprimarul Bujduveanu a anunțat, pe Facebook, faptul că, peste doar câteva zile, locuitorii de pe străzile Dumbrava Roșie, Calea Plevnei, B-dul Unirii și Nerva Traian vor putea utiliza mai multe locuri de parcare decât până acum. Practic, au fost trimiși lucrători care trasează locuri noi de parcare ce vor fi tarifate conform tarifului unui pe București care a intrat în vigoare la data de 1 martie.

Nu este vorba, în realitate, de locuri noi, căci mașinile parcau la limita bordurii și până acum, chiar în locurile delimitate acum drept „locuri de parcare publice”. Chiar și așa, PMB se poate lăuda că a mai mărit numărul de locuri publice și că se ține de promisiunea (pentru 2023-2024) de a inființa în jur de 85.000 de noi locuri parcare în interiorul Inelului Central.

Tariful unic întrat în vigoare la începutul lunii prevede un tarif unic de 5 lei pe oră pentru toate parcările sau de 30 de lei pentru o zi. În funcție de zona în care își parcau mașina, bucureștenii plăteau până acum între 2.5 lei și 10 lei pe oră, cel mai scump tarif fiind în centru (Zona 0). În plus, abonamentul pe o lună costă acum 500 de lei, dar el diferă în cazul riveranilor: 50 de lei lunar sau 500 de lei pe an. Metodele de plată sunt multiple, inclusiv plata prin SMS sau online.



Citeste si