La sfârșitul acestei săptămâni, Lisabona va deveni cel mai recent oraș european care va interzice traficul din centrul orașului, conform straitstimes.

În cadrul acestui plan, care va fi introdus inițial pentru o perioadă de probă de trei luni, mașinile nu vor mai avea voie să treacă prin centrul Lisabonei, dar nici să se îndrepte spre acesta.

După introducerea acestor zone, mașinile care vor încerca să traverseze orașul vor fi redirecționate către zonele periferice. Deși planul nu va fi o interzicere completă a circulației auto, ar putea reduce semnificativ traficul prin inima istorică a capitalei portugheze.

În această vară, centrul Lisabonei este supus unor importante lucrări de construcții majore, inclusiv o extindere a metroului care va crea două noi stații, instalarea de noi canale de scurgere a apelor pluviale pentru a preveni inundațiile de-a lungul malului orașului, reasfaltarea străzilor și lucrări la canalizare.

Aceste perturbări combinate riscă să blocheze drumurile, mai ales dacă traficul continuă să circule în mod normal.

Municipalitatea a declarat că cel puțin unele dintre măsuri vor fi menținute pe termen nelimitat, interdicția de circulație a vehiculelor grele de marfă în timpul zilei fiind aproape sigur că va fi permanentă.

Lisabona este unul dintre cele 122 de orașe din UE care s-au angajat să atingă acest obiectiv.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri