Dezvăluit chiar la uzina Toyota Burnaston din Derby, prototipul pick-upului Hilux cu pilă de combustibil a fost dezvoltat cu bani dintr-un fond al Guvernului Marii Britanii pentru dezvoltarea de soluții alternative de transport. Camioneta se laudă cu o autonomie de aproape 600 de kilometri, iar motorul diesel de 2,4 litri a fost înlocuit cu un tren de rulare ce funcționează pe hidrogen.

Fuel cell-ul acestui Hilux, care folosește aceeași tehnologie testată cu succes pe berlina Toyota Mirai, se află în zona centrală a șasiului. Pila de combustibil livrează apoi curent care este înmagazinat într-o baterie aflată în partea posterioară, iar autonomia ar fi de peste 587 de kilometri. Proiectul a debutat în 2022 și a fost susținut dintr-un fond de 70 de milioane de lire sterline, munca derulându-se la centrul Toyota din Regat, Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK).

Printre furnizorii de piese și companiile care au pus umărul la acest concept se numără Ricardo, ETL, D2H și Thatcham Research. În total, Toyota a primit 11,3 milioane de lire sterline din bugetul de stat pentru acest proiect. „Banii ne-au permis să dezvoltăm în timp record o zonă de lucru pentru construirea vehiculelor pe hidrogen și am reușit să și pregătim mâna de lucru specializată pentru astfel de autovehicule”, a spus Richard Kenworthy, director al TMUK. Proiectul va fi derulat pe parcursul a trei ani.

În total, cinci proiecte au fost acceptate și vor primi aceste granturi de zeci de milioane de lire sterline. În cazul Toyota, constructorul nipon a spus că TMUK este complet autonomă financiar în acest efort. Prin comparație, un Hilux obișnuit cu motor diesel are o autonomie de 1.150 kilometri între realimentări. Acest prototip va fi testat pentru a putea fi analizate oportunitățile, dar și părțile negative ale acestei tehnologii care încă nu a luat avânt în Europa. În Marea Britanie, de pildă, există doar 11 puncte de încărcare pentru mașini pe hidrogen.

Sursa foto: D2H Advanced Technologies

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri