Bosch trebuie să renunţe la aproximativ 1.500 de angajaţi la două din unităţile sale din Germania, până în 2025, pentru a adapta personalul la modificarea cererii şi la tehnologiile din sectorul auto, a informat duminică furnizorul de componente auto, transmite Reuters.

Reducerile de locuri de muncă au fost anunţate prima dată de săptămânalul Automobilwoche, conform Agerpres.ro

"Ca şi alte companii, trebuie să ajustăm nivelul forţei de muncă la actuala situaţie, la schimbările structurale din sectorul auto şi la intrarea pe piaţă a noilor tehnologii. Vedem necesitatea de a ajusta până la 1.500 de angajaţi până în 2025, în domeniul dezvoltării, administrativ şi al vânzărilor, la divizia Drives, de la unităţile Feuerbach şi Schwieberdingen", a afirmat un purtător de cuvânt al Bosch.

Bosch încearcă să mute angajaţii la alte departamente, să facă pensionări anticipate sau acorduri de disponibilizări voluntare, iar compania este în negocieri cu sindicatul privind concedierile.

"Ne confruntăm cu provocări mai extinse decât estimam la începutul anului ...Chiar dacă vrem să menţinem un nivel optim al forţei de muncă, cu noile produse şi măsuri de formare profesională, va trebui să facem ajustări pentru a remedia situaţia din unele domenii", se arată în comunicatul Bosch.

Compania a confirmat că nu se vor efectua concedieri obligatorii la diviziile de mobilitate din Germania până la finalul lui 2027.

Sursa foto: D Busquets / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri