Francezii de la Valeo au prezentat în cadrul CES 2024 (Consumer Electronics Show) propria lor soluție de încărcare wireless prin inducție pentru mașini electrice. Denumit Ineez Air Charging, sistemul este descris ca fiind „mai ieftin și mai simplu” decât alte soluții care există deja pe piață, conform Automotive News Europe.

Deși nu a devenit o alternativă răspândită la încărcarea clasică, prin cablu, oferta de stații ce permit încărcare wireless pentru EV-uri se mărește. Nu există, însă, decât un număr redus de astfel de stații în lumea reală, dar Valeo continuă investițiile. În Las Vegas, compania a prezentat Ineez Air Charging, o soluție ce folosește o frecvență foarte joasă de operare, aproximativ 3 KHz.

Conform oficialilor Valeo, beneficiile acestei tehnologii sunt multiple, de la un cost mai redus și până la un plus de simplitate în operare. Sistemul ar funcționa în orice stație deja construită și ar putea să ofere o putere între 7 și 22 kW între mașină și rețea. Valeo spune și că eficiența este de 90% în cazul sistemului Ineez care poate fi conectat direct la rețea sau la un wallbox obișnuit de unde își ia energie.

Principiul de bază al sistemului nu este diferit de alte soluții de wireless charging. Totul se bazează pe inducție electromagnetică printr-o platformă pe care mașina se poziționează pentru încărcare. Aceeași tehnologie este folosită, la scară mică, pentru încărcarea telefoanelor mobile. De asemenea, susținătorii ideii spun că pot fi construite chiar și șosele cu suprafețe de încărcare, iar primul drum de acest tip din Statele Unite a fost deschis chirculației la finele anului trecut. Suedezii construiau, la rândul lor, un drum ce permite încărcare wireless.

Sursa foto: Valeo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri