Spark este pe punctul de a părăsi piața autohtonă după ce compania ce oferă soluții de car-sharing cu automobile electrice și-ar fi anunțat clienții că va înceta operațiunile începând de la 1 februarie. Deși anunța la finalul anului trecut o extindere a activității, Spark critică acum autoritățile și vorbește despre „un mediu de business nefavorabil”.

Lituanienii de la Spark pleacă din România după nici cinci ani de când și-au lansat serviciu de car-sharing cu autoturisme 100% electrice în Capitală. De atunci, compania s-a extins în mai multe zone din București și a continuat să-și mărească flota de EV-uri ce pot fi accesate și conduse folosind o aplicație mobilă dedicată.

Cele mai noi planuri ale Spark pentru țara noastră au fost anunțate în toamnă, dar pe aceeași platformă pe care o folosesc utilizatorii pentru a-și rezerva un EV cu care să-și facă treaba a apărut recent o informare cum că serviciul urmează să se închidă de la 1 februarie. Mai mulți clienți Spark au postat pe rețelele de socializare mesajul primit care arată că Spark se va concentra în continuare pe activitatea din Lituania și Bulgaria.

„Decizia de a închide activitatea SPARK în România vine în urma unui mediu de business nefavorabil şi a lipsei de susţinere concretă din partea autorităţilor locale pentru o alternativă prietenoasă cu mediul pentru transportul public”, se arată în mesajul transmis de Spark către utilizatorii aplicației. Se pare că oficialii companiei au fost nemulțumiți de faptul că municipalitatea nu oferă tarife diferențiate de parcare pentru companiile ce dețin flote de EV-uri destinate activității de car-sharing.

Conform celui mai recent comunicat Spark, flota actuală a companiei numără peste 350 de EV-uri care servesc pe lângă clienții persoane private și mai bine de 250 de clienți corporate. Conform datelor Spark, săptămânal se parcurg circa 3.500 de curse la bordul mașinilor Spark, acestea fiind utilizate de o comunitate ce numără peste 45.000 de utilizatori.

Sursa foto: SPARK România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri