LEKTRI.CO, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul mobilității electrice din România, a vândut anul trecut peste 3.000 de încărcătoare electrice, triplu comparativ cu 2022. Pe viitor, compania vrea să se extindă în Europa de Vest, inclusiv în Germania și Elveția, se arată într-un comunicat.

Cele mai mari vânzări s-au înregistrat în Franța, România, Italia și Irlanda, cele patru state cumulând aproximativ 95% din volumul totalului comercializat. România a cumulat circa o treime din total. S-a remarcat în acest interval o creștere accelerată a vânzărilor încărcătorului monofazat (1P7K Energy Management - circa 1.400 de unități), comparativ cu cel standard (1P7K - circa 850 de unități), ceea ce dovedește o poziționare în strânsă legătură cu sistemele fotovoltaice.

Compania a încheiat anul cu aproape 110 parteneri pe piețele în care activează, doar anul trecut dezvoltându-și portofoliul cu aproape 70 de noi parteneri din diverse domenii (distribuitori, retaileri, instalatori de PV sau electricieni). Cele mai mari vânzări au fost făcute prin intermediul partenerilor reselleri (ex. în România – Altex, Engie, Dante International etc). La nivel de marketplace-uri, LEKTRI.CO este prezent pe platforme de top, care includ eMAG în România, Ungaria și Bulgaria sau Amazon în Franța, Italia, Spania, Germania, Polonia, Suedia, Olanda și Belgia.

Printre planurile de dezvoltare ale companiei pe anul curent un loc special îl ocupă lansarea noului produs trifazat, care va integra tehnologie de ultimă generație și va fi proiectat pentru a fi compatibil cu orice sistem fotovoltaic. Totodată, LEKTRI.CO se concentrează în 2024 pe extinderea prezenței în regiunea DACH (Germania, Austria și Elveția), lucru ce implică consolidarea relațiilor cu partenerii locali, extinderea rețelei de distribuție și adaptarea produselor și soluțiilor la cerințele specifice ale piețelor respective.

Un pas important de menționat îl reprezintă și integrarea platformei de monetizare în pachetele destinate sectorului HORECA, ceea ce oferă clienților o soluție completă, cu valoare adăugată și o creștere financiară sustenabilă. Mai mult, LEKTRI.CO va aloca investiții în cercetare și dezvoltare, pentru a continua să inoveze și să-și dezvolte oferta de produse. În paralel, compania își propune o consolidare a prezenței digitale, respectiv îmbunătățirea experienței clientului prin utilizarea de tehnologii avansate și soluții digitale.

Potrivit reprezentanților companiei, profilul cumpărătorului de stații de încărcare pentru vehicule electrice a evoluat considerabil în ultimii trei ani. Dacă în 2020 majoritatea cumpărătorilor erau early adopters și entuziaști ai tehnologiei, din mediul urban, cu venituri mari și un interes puternic pentru sustenabilitate, în prezent există o plajă mult mai diversificată de clienți, incluzând familii din mediul suburban, companii mici și mijlocii sau corporații care își extind inițiativele de sustenabilitate. Această tendință indică o creștere a conștientizării și acceptării vehiculelor electrice ca opțiune viabilă și ecologică, ce reflectă o schimbare în atitudinea generală față de mobilitatea durabilă, subliniază reprezentanții LEKTRI.CO.

Sursa foto: Elysia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri