Administraţia Biden analizează posibilitatea de a restricţiona importurile de automobile inteligente chinezeşti şi componente asociate, pe fondul îngrijorărilor americanilor cu privire la securitatea datelor, informează Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.

Potrivit surselor, măsurile ar urma să se aplice automobilelor electrice şi componentelor care provin din China, indiferent unde a avut loc asamblarea finală, pentru a împiedica producătorii chinezi să introducă automobile şi componente pe piaţa americană via terţe ţări, precum Mexic. Este posibil ca măsurile să se aplice şi altor ţări pentru care SUA are îngrijorări cu privire la securitatea datelor. Sursele precizează că administraţia Biden este îngrijorată că aplicarea doar de tarife vamale nu va rezolva complet această îngrijorare.

Potrivit Bloomberg, oficialii americani sunt îngrijoraţi în mod deosebit de volumele mari de date colectate de aşa numitele "smart cars" (-automobile inteligente-nr.), care includ atât automobilele electrice cât şi alte tipuri de vehicule conectate sau autonome. Multe din automobilele actuale, atât cele care sunt echipate cu un motor cu ardere internă cât şi cele electrice, sunt echipate cu modemuri care le conectează la Internet, ceea ce le face ţinte potenţiale pentru operaţiuni de hacking.

Automobilele electrice colectează volume mari de informaţii cu privire la şoferii şi împrejurimile lor, iar concurenţa intensă din industrie stimulează producătorii să echipeze automobilele cu senzori din ce în ce mai performanţi şi mai mulţi precum şi cu programe software de asistenţă a şoferului. Reglementările chineze cer producătorilor auto să stocheze şi să proceseze în interiorul ţării o mare parte din aceste date, o cerinţă care ar putea include şi informaţii personale sensibile colectate de automobilele electrice, de la plăcuţele de înmatriculare şi până la caracteristicile faciale.

Săptămâna trecută secretarul american al Comerţului, Gina Raimondo, şi-a exprimat îngrijorarea că aceste date ar putea ajunge în mâinile Beijingului, menţionând interdicţia impusă de China pentru accesul automobilelor Tesla în apropierea de clădirile guvernamentale precum şi pentru utilizarea lor de către personalul militar. "Nu poţi conduce un automobil Tesla pe anumite părţi din drumurile din China, din motive de securitate naţională potrivit autorităţilor. Care sunt aceste îngrijorări cu privire la securitatea naţională?", a declarat recent Gina Raimondo la un eveniment organizat de Atlantic Council.

Sursa foto: Shutterstock / RaffMaster

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri