Continental a investit în 2023 peste 100 milioane de euro în operațiunile sale din România și a depășit 20.300 de angajați, în creștere față de cei 19.000 de angajați cu care compania a încheiat anul 2022. Multinaționala germană cu activitate în domeniul tehnologiei auto a continuat trendul ultimilor ani în care a crescut constant, atât în centrele de cercetare și dezvoltare, cât și la nivelul unităților de producție, se arată într-un comunicat.

În 2023, Continental a investit în echipamente noi, în tehnologie de ultimă generație și în dezvoltarea de personal în toate locațiile sale din țară (fabricile de componente electronice din Timișoara și Sibiu, fabricile ContiTech din Timișoara și Carei, fabrica de anvelope din Timișoara, precum și în centrele de inginerie din Timișoara, Iași și Sibiu). În sediul din Iași, Continental a inaugurat totodată laboratoare noi, precum și o parcare supraetajată.

„Continental continuă să ofere industriei tehnologii inovatoare dezvoltate în sediile din România și să fabrice componente care pun viitorul în mișcare. Prin competențele inginerilor, specialiștilor, operatorilor, precum și ale personalului administrativ din Continental, creăm o mobilitate mai sigură, mai conectată și durabilă. Vehicule definite prin software, soluții inteligente pentru materiale industriale, anvelope excelente, marchează munca de zi cu zi a colegilor din Continental”, spune Dr. Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental România.

În centrele de cercetare și dezvoltare din Iași, Sibiu și Timișoara, specialiștii acoperă domenii precum hardware, design, mecanică și celelalte arii de lucru, toate susținute puternic de software care, împreună, conduc la depășirea unor noi praguri în industrie. În același timp, angajații din unitățile de producție din Carei, Sibiu și Timișoara pun în aplicare tehnologiile industriei 4.0 și produc anvelope, echipamente electronice, curele de transmisie, linii de management termic și furtunuri, toate folosite pentru fabricarea celor mai noi generații de mașini.

„2023 este anul în care Continental, implicată puternic în atragerea de aproximativ 400 de milioane de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a reușit să pună o cărămidă importantă la baza dezvoltării industriei de semiconductori din România. Implicarea în astfel de proiecte cheie înseamnă responsabilitate față de întregul ecosistem automotive și tehnologic din țară”, adaugă dr. von Albrichsfeld.

Continental, pe drumul către mașinile definite de software ale viitorului

La nivelul întregului concern, în legătură strânsă cu activitatea din România, colaborarea, atât la nivel de unități de producție, cât și în centrele de cercetare și dezvoltare, conduce la noi soluții de mobilitate sustenabilă în toate ramurile: arhitectură auto, conducere autonomă, digitalizare, excelență operațională, experiența utilizatorului, industrie 4.0, siguranță activă și pasivă și sustenabilitate.

În ceea ce privește produsele și tehnologiile în care echipele din România sunt implicate în dezvoltarea și fabricarea lor, compania produce anvelope excelente care fac mobilitatea mai sigură, mai inteligentă și durabilă, curele de transmisie, sisteme de aer condiționat, furtunuri pentru inducția aerului, de diferite tipuri, fabricate de ContiTech, care oferă soluții croite pe nevoile fiecărui client în parte, precum și instrumente de bord, sisteme electronice de siguranță pasivă și activă, radare și senzori, unități electronice și tehnologii inovative în sediile Automotive.

Pentru 2024, compania are planificat să continue angajările în locațiile sale din România în funcție de proiectele desfășurate în țară. De asemenea, investițiile planificate vizează valori comparabile cu cele de anul trecut. Continental a realizat în 2023 o cifră preliminară de afaceri de 41,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 56 de țări și piețe.

În perioada 1999 - 2023 Continental a investit peste 2.3 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine cinci unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei şi Iaşi. Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2023, Continental avea peste 20.300 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri