În timpul sezonului cald trebuie achiziționate lucrurile de care avem nevoie în timpul sezonului rece pentru că în timpul sezonului cald pot fi achiziționate la prețuri mult mai bune decât în timpul sezonului rece.

Posesorii de autovehicule știu cel mai bine că în timpul sezonului cald sunt cele mai bune oferte la produsele de care au nevoie în timpul sezonului rece. Mă refer aici în special la achiziționarea anvelopelor pentru iarnă dar și la multe alte accesorii care sunt necesare în timpul sezonului rece.

Utilizarea unor astfel de echipamente nu doar că este necesară pentru a putea respecta legislația ci este necesară pentru ca autovehiculul să poată fi condus în condiții de siguranță. Numărul accidentelor rutiere produse ca urmare a lipsei de echipamente necesare sezonului rece nu este deloc mic iar consecințele sunt mai mult decât grave.

Așadar, trebuie făcut tot ceea ce este posibil pentru ca astfel de situații tragice să fie evitate. Și, dacă pot fi evitate plătind sume mai mult decât accesibile de ce să nu profităm? Pentru a putea profita trebuie realizată o listă cu toate echipamentele de care avem nevoie în sezonul rece și să analizăm ofertele existente pentru a le putea identifica pe cele mai eficiente din punct de vedere a raportului pre – calitate.

Racleta pentru înlăturarea zăpezii este accesoriul care nu trebuie să lipsească din nici un autovehicul

Anvelopele pentru sezonul rece sunt cele mai importante echipamente care trebuie să fie utilizate în sezonul rece de către un proprietar de autovehicul. Pe lângă acestea mai sunt necesare și alte accesorii, racleta fiind accesoriul care nu are voie să lipsească din cadrul unui autovehicul.
Aceasta trebuie să fie realizată din materiale de cea mai bună calitate pentru a putea fi utilizată cu eficiență. Rolul acesteia este de a îndepărta gheața sau zăpada care se depune pe parbrizul/luneta autovehiculului sau în alte zone care fac ca utilizarea autovehiculului să nu fie realizată în condiții de maximă siguranță.

Când se impune utilizarea racletei?

Racleta pentru îndepărtarea zăpezii nu este utilizată doar de către proprietarii de autovehicule ci este utilizată și în gospodării. Așadar, racleta simpla este foarte utilă în următoarele situații:

• În zilele geroase, când gheața acoperă parbrizurile și ferestrele, folosirea racletei este necesară pentru a restabili vizibilitatea înainte de a porni la drum.
• Pentru îndepărtarea gheții de pe trepte, alei și trotuare, evitând astfel riscul de accidentări care pot apărea ca urmare a alunecării.

Sfaturi pentru ca racleta să fie utilizată într-un mod eficient

Probabil că majoritatea oamenilor știu să utilizeze o racletă însă nu este nimic greșit dacă în procesul de utilizare a racletei ținem cont de o serie de sfaturi. Cele mai importante sunt următoarele:

1. Alege o racletă potrivită pentru activitatea pe care urmează să o întreprinzi. Asigură-te că racleta este suficient de robustă pentru a sparge gheața fără a deteriora suprafața de dedesubt.
2. Plasează racleta pe suprafața acoperită de gheață și împinge sau trage cu o forță moderată pentru a tăia și a îndepărta stratul de gheață. Pentru gheața mai groasă, poate fi necesar să aplici o presiune mai mare.
3. Îmbracă haine groase și folosește mănuși pentru a te proteja de frig și de eventualele accidentări.

Sfaturi pentru achiziționarea unei raclete

Nu doar când este utilizată racleta trebuie să fie respectate sfaturi ci și atunci când aceasta este achiziționată. Cu toate că aceasta poate fi achiziționată din foarte multe locații trebuie știut că sunt șanse foarte mari de a achiziționa un produs de proastă calitate în cazul în care nu sunt respectate o serie de sfaturi.

Câteva dintre cele mai importante sunt următoarele:

• Materialele din care este confecționată trebuie să fie de cea mai bună calitate pentru ca aceasta să poată fi utilizată pentru o perioadă foarte lungă de timp dar și pentru ca rezultatul utilizării să fie cât mai eficient. Lama racletei trebuie să fie ascuțită și trebuie să fie realizată dintr-un material durabil.
• Mânerul trebuie să fie suficient de solid și să ofere o prindere sigură pentru ca racleta să poată fi utilizată în cele mai eficiente condiții. Având în vedere că asupra acesteia va fi exercitată o forță intensă trebuie să aibă un nivel ridicat de rezistență.
• Unele raclete vin echipate cu o perie pentru zăpadă pe unul din capete ceea ce poate fi util pentru îndepărtarea rapidă a zăpezii înainte de a îndepărta gheața.
• Locația din care se realizează achiziția trebuie să fie specializată în comercializarea echipamentelor necesare proprietarilor de autovehicule. Importanța respectării acestui sfat derivă din faptul că în cadrul unui astfel de magazin sunt comercializate doar produse de cea mai bună calitate. Piața este sufocată de produse de proastă calitate motiv pentru care este mai mult decât necesar ca achiziționarea să fie realizată din astfel de magazine.
• Cere sfaturile unui specialist. Oricât de banal ți s-ar părea respectarea acestui sfat trebuie să știi că prin respectarea acestui sfat vei realiza o economie atât din punct de vedere financiar cât și din punct de vedere a timpului alocat achiziționării unei raclete. O astfel de situație este posibilă pentru că datorită ascultării sfaturilor venite din partea specialiștilor se achiziționează o racletă care va putea fi utilizată pentru o perioadă foarte lungă de timp.
• În final, raportul preț/calitate este un alt aspect care trebuie să fie studiat cu maximă atenție pentru a putea fi mulțumit de achiziția realizată. Sub nici o formă nu trebuie ca această achiziție să fie realizată ținând cont doar de aspectul financiar pentru că astfel va fi realizată o achiziție proastă din punct de vedere financiar.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri