24 Octombrie 2007

Daimler ar putea majora productia din SUA

Daimler AG va fi nevoit sa produca mai multe automobile in Statele Unite ale Americii in cazul in care slabiciunea dolarului fata de euro se va mentine o perioada indelungata, a declarat marti un inalt oficial al grupului, citat de Reuters.

"Daca dolarul se va mentine la nivelul de 1,40 dolari/euro sau chiar va creste pana la 1,50 dolari/euro, vom fi nevoiti sa ne majoram productia din Statele Unite ale Americii, sau in general in regiunile unde dolarul este moneda dominanta", a declarat vice-presedintele executiv al Mercedes-Benz Cars, Klaus Maier.

Acesta a adaugat ca o alta optiune o reprezinta achizitia pieselor de schimb denominate in dolari. Mercedes produce modelele sport M-Class si GL-Class precum si R-Class la uzina sa de productie din Tuscaloosa, Alabama.

Moneda unica europeana a atins un nivel record in cursul zilei de luni, de 1,4349 dolari iar in dimineata zilei de marti oscila in jurul nivelului de 1,4199 dolari, informeaza Reuters.

Maier a precizat ca slabiciunea dolarului nu reprezinta o surpriza si ca grupul pe care il reprezinta si-a asumat riscul ca euro sa se aprecieze pana la nivelul de 1,50 dolari.

"Momentan suntem confruntati cu acest scenariu, sau oricum suntem aproape. Nu este o surpriza, insa daca s-a intamplat, trebuie sa ne confruntam cu realitatea", a incheiat Maier.



Citeste si