28 Mai 2008

Moody's a urcat ratingul Fiat de la 'Ba1' la 'Baa3'

Agentia de evaluare financiara Moody's a urcat toate ratingurile pe termen lung ale Fiat, de la 'Ba1' la 'Baa3', si ratingurile pe termen scurt de la 'Not Prime' la 'Prime-3', ca urmare a evolutiei satisfacatoare a producatorului de automobile, potrivit Moody's.

Agentia de evaluare financiara a atribuit, totodata, ratingul 'Baa3' companiei Fiat, pentru a inlocui ratingul corporativ al producatorului de automobile, care a fost retras. Perspectiva ratingurilor Fiat este stabila.

"De la inceputul anului si pana in prezent, Fiat si-a continuat evolutia de intarire sustinuta a profilului financiar, in pofida unei competitii mai acerbe si a incetinirii cresterii economice de pe unele dintre pietele companiei", a comentat un analist de la Moody's pentru sectorul auto, Falk Frey.

"Capacitatea companiei Fiat de a sustine presiunile externe cu o evolutie financiara solida la nivel de grup a fost elementul cheie care a sustinut decizia privind ratingul Fiat si revenirea la un calificativ de nivel investitional (investment grade)", a mai spus Frey.



Citeste si