23 Iulie 2008

Renault intentioneaza sa inchida temporar productia la fabrica din Douai, Franta

Renault a decis sa inchida productia pentru cateva zile la fabrica din Douai, nordul Frantei, ca urmare a vanzarilor scazute din Europa, potrivit Automotive News Europe.

De asemenea, producatorul francez a declarat recent ca va inchide o fabrica in Sandouville, Franta, pentru sapte zile in luna septembrie si toata luna august.

In Douai, Renault a negociat cu sindicatele, referitor la inchiderea productiei in perioada iulie-noiembrie cel putin 20 de zile, pentru a contracara cererea redusa pentru automobilele realizate pe platforma Megane.

Renault a produs anul trecut, 268.090 de masini Scenic si peste 40.000 de Megane la fabrica din Douai, care are 5.400 de angajati.

Compania va prezenta o versiune restilizata a modelului Megane la salonul auto de la Paris in luna octombrie. Surse din cadrul companiei au spus ca viitorul model Megane a fost cauza vanzarilor in scadere pentru versiunile existente.

Vanzarile au scazut pe pietele europene precum Italia si Spania, unde Renault Megane are o cota importanta de piata, contribuind astfel la cererea slaba pentru masinile produse de fabrica din Douai.

Fabrica din Douai a fost initial programata pentru inchidere in perioada iulie-august, pentru patru saptamani de intretinere anuala. Renault va inchide de altfel fabrica din Douai de pe 22 octombrie pana pe 12 noiembrie.

Fabrica din Sandouville va fi inchisa ca urmare a vanzarilor in scadere la modelul Laguna. De asemenea producatorul francez va suspenda productia modelului Laguna pentru cel putin trei zile in luna octombrie, au anuntat surse din cadrul companiei.



Citeste si