28 Octombrie 2008

Moody's a coborat la 'Baa2' ratingul Renault

Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat ratingul pentru credite pe termen lung al producatorului auto francez Renault, de la 'Baa1' la 'Baa2', ca urmare a incapacitatii companiei de a-si imbunatati performantele operationale, potrivit agentiei de rating.

Moody's a confirmat ratingul 'Prime-2' pentru credite pe termen scurt si a schimbat la 'stabila' perspectiva companiei producatoare de automobile.

"Coborarea ratingului Renault reflecta incapacitatea companiei de a-si imbunatati performantele operationale, evidentiata de revizuirea in jos a marjei operationale tintite in 2008, de la 4,5% la 2,5-3%, in contextul deteriorarii conditiilor economice", a spus analistul Moody's, Falk Frey, citat de NewsIn.

"Cu toate acestea, la nivelul de rating 'Baa2', Renault are o capacitate moderata de a contrabalansa in 2009 o serie de probleme ", adauga Frey.

Renault a anuntat anterior ca vanzarile din trimestrul al treilea au scazut cu 2,2% la 9,149 milioane euro, comparativ cu perioada echivalenta din 2007, iar vanzarile din primele noua luni ale anului au crescut cu 0,9%, la 30,091 miliarde euro.



Citeste si