12 Ianuarie 2009

Kia Motors expune conceptul decapotabil Soul’ster la Detroit



Kia Motors prezinta la Salonul Auto de la Detroit conceptul Kia Soul’ster, o versiune derivata a crossover-ului urban Kia Soul, potrivit companiei.

Soul’ster este o masina cu tractiune pe fata, bazata pe modelul de productie Kia Soul, prezentat in cadrul Mondial de l’Automobile, la Paris in octombrie 2008.

Motorizarile sunt aceleasi ca ale modelului de baza, Kia Soul, 1.6 l. GSL si 1.6 l. CRDi. Ambele motoare vor dezvolta 126 CP si vor fi cuplate la o transmisie manuala in 5 trepte.

Pentru piata americana s-a anuntat si un propulsor pe benzina de 2.0 l. GSL, care va dezvolta o putere de 145 CP. Pentru aceatsa versiune este prevazuta si o transmisie automata in 4 trepte.

Soul’ster este un concept in doua usi, cu radacini de roadster. Alaturi de o culoare stralucitoare “Soul’r yellow”, Soul’ster proiecteaza un look industrial, cu margini filetate, inspirate de designul nituit al unui avion de lupta.

Parbrizul este scurtat pentru un aspect mai sportiv si dinamic. Un top din 2 bucati permite expunerea locurilor din fata si din spate, independent.

Roll bar-urile indeplinesc un dublu rol, includ spatiu pentru plafonul culisant si asigura protectia pasagerilor.

Look-ul Soul’ster-ului este completat de luminarea difuza de sub faruri. Aerisirile laterale, semnalizatoarele incorporate in oglinzi, farurile cu LED-uri customizate, farurile de ceata si lampa au tenta albastra.



Citeste si