Constructorul britanic de masini de lux Jaguar Land Rover va reduce cu 300 numarul angajatilor de la fabrica Halewood, nordul Marii Britanii, si va opri productia modelului X-Type, din cauza problemelor din sector, cauzate de criza economica globala, scrie Reuters.
"Sectorul in care operam a fost afectat in mod deosebit de recesiune. Vanzarile cu amanuntul ale companiei noastre au scazut cu 28% in ultimele 10 luni", a declarat directorul executiv David Smith, conform NewsIn.

Constructorul auto, detinut de compania indiana Tata Motors, a anuntat ca nu va inchide fabrica de la Halewood - care are 2.000 de angajati si care produce, de asemenea, modelul Land Rover Freelander - dar activitatea acesteia va fi sistata pentru aproximativ trei saptamani.

Un purtator de cuvant al grupului a anuntat ca Jaguar Land Rover inca poarta discutii cu guvernul pentru garantii pentru un imprumut de 340 milioane euro acordat de Banca Europeana pentru Investitii (BEI) si aprobat la inceputul anului.

"Speram ca vom ajunge cat de curand la un final fericit", a declarat purtatorul de cuvant.

Tata Motors a anuntat luna trecuta ca Jaguar Land Rover a inregistrat pierderi dupa plata taxelor de 306 milioane lire sterline (501,5 milioane dolari) in cele zece luni incheiate in martie, cand a avertizat, de asemenea, asupra altor reduceri ale personalului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri