29 Ianuarie 2010

Toyota va retrage si masini vandute in Europa



Constructorul auto japonez Toyota a anuntat ca va chema pentru verificari automobile vandute in Europa, din cauza unor probleme tehnice, insa nu a precizat numarul acestora, dupa ce grupul a mai anuntat retragerea a 1,093 milioane vehicule si din SUA, potrivit AFP.

"Toyota va chema vehicule din Europa. Nu stim inca ce modele, nici de cate masini este vorba", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al companiei, Paul Nolasco.

Toyota a rechemat mai mult de un milion de masini din SUA, deoarece covorasul soferului era susceptibil ca blocheaza pedala de acceleratie. Aceeasi problema a facut ca in toamna trecuta 4,2 milioane de automobile Toyota si Lexus sa fie rechemate in service, anunta NewsIn.

Grupul japonez a suspendat, de altfel, din aceasta saptamana productia si vanzarea a opt modele de masini in SUA, din cauza unei probleme la pedala de acceleratie. Aproape 2,3 milioane vehicule au fost rechemate la concesionar, dintre care 1,7 milioane fusesera deja implicate si in apelul de anul trecut.



Citeste si