Toyota Motor Corp a oprit comercializarea celor mai populare 8 modele in America din cauza defectelor constatate, potrivit Wall Street Journal.
Constructorul auto japonez, care a fost vazut mult timp ca un leader in industria auto pentru calitate, le-a spus dealerilor sa nu mai comercializeze 8 modele, sedanurile Camry si Corolla, SUV-urile RAV4, Highlander si Sequoia, autoturismul pick-up Tundra, masinile Matrix si Avalon.

Cele 8 modele au adus 57% din vazarile realizate de Toyota in 2009 pe piata americana.

Toyota nu a vrut sa zica cat timp vanzarile vor fi suspendate.

Unul dintre cele mai importante efecte ale deciziei Toyota SUA este inchiderea productiei la 5 uzine in SUA pentru cinci saptamani, de la 1 februarie.

In America, au avut loc 2.274 de incidente cu autoturisme Toyota, provocand 275 de accidente, soldate cu 18 morti.

Saptamana trecuta, Toyota a rechemat 2,3 milioane vehicule in SUA din cauza problemelor cu pedala de acceleratie. In noiembrie 2009, au mai fost retrase in SUA circa 4,2 milioane de autoturisme Toyota si Lexus.

In Europa, Toyota va rechema doua milioane de masini.

“Suntem obligati sa suspendam vanzarile, pana gasim un remediu”, a spus Mike Michels, reprezentant al companiei.

Pentru anul fiscal incheiat la 31 martie 2009, Toyota a raportat o pierdere de 4,9 miliarde de dolari, primul an fara profit din ultimii 59.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri