Un roman este numit director general la Renault Technologie Roumanie

Francezul Philippe Prevel, care a condus Renault Technologie Roumanie (RTR) de la infiintarea companiei in anul 2006, a fost inlocuit incepand cu 1 octombrie 2010 de Sorin Buse.

Philippe Prevel este acum director tehnic pe gama M0 (gama Logan).

„Obiectivul meu este ca RTR sa devina un pol de excelenta in domeniul industriei auto, in Romania, in regiune si, de ce nu, pe plan global”, a declarat Sorin Buse.

Din anul 2008, Buse lucreaza in Grupul Renault, unde a fost implicat in strategia Renault in Rusia, iar din iulie 2009 a devenit director executiv adjunct al Renault Technologie Roumanie.

Sorin Buse s-a nascut in 1960 la Bucuresti si a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini in anul 1985.

In perioada 1985-1990 a lucrat in cadrul companiei Electronica din Bucuresti in domeniul proiectarii SDV. In anul 1990 a emigrat in Canada, iar timp de cinci ani a fost director de proiect si director tehnic in industria auto, lucrand pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Mitsubishi, Suzuki, Mercedes.

In perioada 1995-2008 s-a alaturat producatorului Toyota, unde a ocupat diferite functii, ajungand in final Director General Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operatiunilor industriale in fabrica „greenfield” din Woodstock, Ontario.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri