8 Octombrie 2010

Renault vinde o participatie de 14,9% la constructorul de camioane Volvo



Constructorul auto francez Renault vinde o participatie de 14,9%, in valoare de 3,15 miliarde de euro, la capitalul producatorului suedez de camioane Volvo pentru a-si reduce datoria, pastrand insa 6,8% din actiunile companiei

Renault ofera spre vanzare toate cele 302,9 milioane de actiuni Volvo clasa B pe care le detine, profitand de cresterea valorii acestor titluri. Grupul francez va pastra 17,5% din drepturile de vot si 6,8% din actiunile constructorului de camioane, participatia reprezentand 138,6 milioane de actiuni clasa A, scrie Mediafax.

"Decizia nu poate fi privita decat ca pozitiva pentru Renault. Se stia ca grupul va iesi pe piata, dar momentul este o surpriza", a afirmat Mike Tyndall, analist la Nomura Securities.

Cresterea comenzilor pentru vehicule comerciale a permis Volvo si grupurilor rivale Daimler si Scania sa depaseasca estimarile referitoare la venituri si sa imbunatateasca perspectiva de profit pentru acest an.

Actiunile Volvo au avansat cu 57% in ultimele 12 luni, iar cele ale Renault au urcat cu 15%. Grupul francez avea, la sfarsitul lunii iunie, datorii industriale nete de 4,66 miliarde de euro.

Seful diviziei de camioane a Daimler, Andreas Renschler, estimeaza ca productia de camioane grele va creste cu peste 50%, la trei milioane de vehicule, pana in 2015, sprijinita de cererea de pe pietele emergente.



Citeste si