Aproape 60% dintre romani spun ca obtin un loc de munca dupa cel mult 10 interviuri, potrivit celui mai recent sondaj Myjob.ro. Dintre acestia, cei mai multi sunt tinerii intre 21 si 35 de ani.
Persoanele cu studii superioare absolvite sau in curs si care au o experienta de 5-10 ani in munca sunt si cele care se angajeaza mai repede.

"Interesant este si ca numarul barbatilor care obtin un loc de munca dupa cel mult 10 interviuri este aproape dublu fata de cel al femeilor, conform aceluiasi sondaj", se arata intr-un comunicat.

Din sondaj reiese ca un sfert dintre romani (25%) reusesc sa se angajeze dupa mai mult de 30 de interviuri, in timp ce 11% dintre respondenti au nevoie de 11-20 de intalniri in vederea recrutarii ca sa incheie un contract de munca. Doar 4% au nevoie de un numar de interviuri intre 21 si 30 pentru a obtine intr-un job nou.

Sondajul a fost efectuat online in perioada 4-30 noiembrie, pe un esantion de 1573 de angajati, la nivel national.

De partea cealalta a baricadei, 43% dintre reprezentantii companiilor spun ca au nevoie sa intervieveze 6- 15 persoane pana la decizia de angajare. Putin peste o treime (31%) dintre recruiteri au nevoie sa cheme peste 20 de persoane la interviu pana gasesc viitorul angajat, in timp ce 26% se decid repede, dupa doar 5 persoane intervievate.

Din raspunsurile a 165 de companii care angajeaza prin Myjob.ro mai rezulta si ca domeniile in care se angajeaza mai usor in prezent sunt productie, restaurante/hoteluri/catering si IT&C.


Citeste si despre evolutia numarului de locuri de munca destinate studentilor in materialul Creste numarul job-urilor pentru studenti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri