“In urma ultimelor sondaje de opinie, privind perceptia romanilor asupra sistemului educational, am aflat ca 24% din utilizatori considera ca facultatea influenteaza destul de mult gasirea unui loc de munca”, se arata intr-un comunicat.

La polul opus, 37% dintre respondentii la studiu sustin ca institutia de invatamant absolvita nu afecteaza succesul procesului de recrutare intr-o masura mai mare decat experienta.

Datele studiului mai arata ca jumatate dintre romani (48%) au incredere, mare si foarte mare, in institutiile deinvatamant publice, cu 10% mai mult fata de increderea acordata institutiilor de invatamant private (38%).

Cu toate acestea, 54% dintre respondenti declara ca nu au incredere in invatamantul din Romania.

Intrebati despre modalitatile prin care educatia ar putea fi imbunatatita, romanii au afirmat ca principalele solutii ar fi introducerea unor metode de predare mai practice /dinamice (59%), precum si profesori mai pregatiti, mai bine educati, mai implicati (58%).

Citeste si:

Astfel, solutiile enumerate de respondenti sunt:

Metode de predare mai practice / dinamice
Profesori mai pregatiti / mai bine educati / cu o mai mare implicare
Salarii mai bune pentru profesori
Cresterea bugetelor alocate institutiilor de invatamant
Reducerea numarului de elevi in clasa / studenti in grupa

Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati BestJobs in februarie-martie 2012, pe un esantion total de 1.944 de respondenti.

BestJobs este un serviciul de recrutare si gazduieste in prezent peste 2,1 milioane de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.

Sursa foto: freedigitalphotos.net