“Principalul motiv al deciziei de selectie a unui job in strainatate este dorinta pentru un nivel de trai mai ridicat, urmat de sansele de realizare reduse in Romania”, se arata in comunicat.

Din sondaj reiese o disponibilitate pentru relocare mai ridicata din partea respondetilor de sex masculin (64%, comparativ cu 36%). Cei mai mobili, indiferent de sex, sunt cei cu varsta cuprinsa intre 25-35 de ani (peste 46%).

Dintre cei care au optat pentru strainatate 59% isi doresc chiar o relocare permanenta, in timp ce 41% care s-ar muta doar temporar, pe o perioada determinata.

Site-ul gazduieste in acest moment peste 3.000 de posturi, in tari precum: Belgia, Cipru, Finlanda sau Franta, iar printre cele mai vizate domenii regasim Servicii (Au Pair / Babysitter / Ingrijire, Entertainment, Hoteluri, Restaurante, Turism), IT, Inginerie si Sanatate.

Citeste si:

Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati BestJobs in martie 2012, pe un esantion total de 3.593 respondenti.

BestJobs este un serviciul de recrutare si gazduieste in prezent peste 2,1 milioane de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.

Sursa foto: freedigitalphotos.net