Tineri absolventi de facultate, angajati - in cautarea unui serviciu mai bun si varstnici – cu totii au venit la eJobs Expo, targ de joburi care are loc pe 11 si 12 mai la Romexpo.
“Din primul sfert de ora erau deja 150 de vizitatori la targ, la ora 12 fiind deja peste 2.000 vizitatori care au vizitat targul. Sunt foarte multe companii din domenii diverse, ceea ce a crescut si mai mult interesul vizitatorilor. Sunt prezente companii si din alte zone ale tarii – precum Iasi, Timisoara, Cluj, Mioveni si nu doar cele care au filiale in Bucuresti”, sustin reprezentantii eJobs.

La targ sunt prezenti unii din cei mai mari angajatori din Romania printre care HP, Renault, Michelin, Procter&Gamble, Orange, Cosmote, Danone, Coca-Cola, Microsoft. Lista completa a angajatorilor este disponibila aici.

Programul targului este vineri si sambata, 11 – 12 mai: 10:00 – 18:00. Taxa de intrare este de 10 lei.

IT, inginerie si productie – cele mai cautate domenii

La prima editie a targului de job-uri eJobs Expo sunt disponibile circa 1.000 locuri de munca, cele mai multe fiind din domeniile IT, inginerie si productie.

Tinerii absolventi pot gasi posturi de junior in domeniul IT , call center, asigurari, retail, productie sau inginerie.

Cele mai bune salarii sunt in domeniul IT – atat pentru cei aflati la inceput de drum, cat si pentru cei care cauta altceva pe plan profesional – si pot incepe de la 500, chiar si 1000 euro, potrivit organizatorilor.


Intel vrea sa angajeze 40 de oameni pana la finalul anului

Filiala locala a celui mai mare producator de micro-procesoare din lume intentioneaza ca pana la finele acestui an sa ajunga la 100 angajati in Romania.

La targ, Intel ofera stagii de practica platite, care pot dura de la 4 luni la un an - in special pentru ingineri programatori de software. Compania cauta absolventi de matematica- informatica (cibernetica, politehnica) si care au cunostinte de baza Linux si C++.

Danone, Coca-Cola si LIDL, cele mai aglomerate standuri

Cele mai aglomerate standuri din prima zi a eJobs Expo au fost cele ale producatorului francez de lactate Danone, Coca-Cola Hellenic sau ale LIDL.

Danone pune la bataie sapte posturi – trei in sectorul industrial si cate unul in domeniile IT, financiar, vanzari si markering. Dupa patru ore de la deschidere, reprezentantii Danone au strans peste 300 CV-uri.



De celalta parte, Coca-Cola Hellenic cauta in special tineri pentru training. Pe lista ofertelor de lucru se mai afla si agenti de vanzari sau in productie (cautand cu precadere studenti si masteranzi).
Lantul de magazine tip discount Lidl cauta in special oameni de vanzari, unele dintre posturi fiind pentru sefi de magazine.

“Dati 1.000 si vin”

Pe un domn in varsta de 35 ani, sofer profesionist de meserie si somer in acelasi timp l-am intalnit la standul celor de la Lidl. Dupa ce a lucrat o perioada buna de timp la compania de salubritate Urban, acesta a intrat in somaj si de cateva luni isi cauta in stanga si in dreapta un loc de munca.

“Cat oferiti pentru un sofer cu experienta, doamna?”, intreaba pe una din reprezentatele retailerului. “1.200? Vin si lucrez si pentru 1.000 lei”, ii spune acesteia fara sa astepte un raspuns, fiind vizibil suparat ca nu a gasit nimic pentru calificarea lui.

Pentru un regizor, nimic?

Andrei este un tanar de 23 de ani care cauta un job in domeniul scenografiei insa, din pacate, spune ca nu a gasit nimic. A primit multe oferte de a pleca in straintate, insa ii este destul de greu sa o faca. “Vreau sa realizez ceva in Romania, in tara in care m-am nascut. De ce sa plec peste hotare?”, spune el.

Desi nu are studii de profil, Andrei mi-a aratat CV-ul sau care este de-a dreptul impresionant. Ate 23 de ani si zeci de proiecte pe site-ul propriu – cunoaste editare video, montaj si are sute de idei in cap.


Peste 100 posturi dedicate pasionatilor de jocuri

Prezent la targul eJobs este si Ubisoft, unul din cei mai importanti dezvoltatori de jocuri video din lume. Acesta pune la dispozitia tinerilor, in aceasta vara, circa 100 posturi pentru pozitia de game tester, dar cauta si forta de munca pentru programare si suport.
Principala cerinta pe care Ubisoft o cere pentru postul de game tester este cunoasterea la perfectie a limbii engleze. De asemenea, potentialii angajati trebuie sa inteleaga repetitivitatea muncii, dar si importanta comunicarii in echipa.

Interviul de angajare este in limba engleza, iar varsta minima este de 18 ani.

In Romana, Ubisoft are circa 900 de angajati, mai bine de jumatate dintre acestia fiind in divizia de game testing (500 angajati), in productie (200 angajati) si suport (200 angajati).

Student la SNSPA, redactor voluntar si dornic sa testeze jocuri

La standul celor de la Ubisoft l-am intalnit pe Pompiliu, un tanar in varsta de 19 ani – student in anul I la Administratie Publica in cadrul SNSPA.

Spune ca ii plac jocurile, il pasioneaza si isi doreste sa se apuce chiar de maine sa le “testeze”.

In prezent, Pompiliu lucreaza ca redactor voluntar in cadrul unei publicatii online si spune ca “il apuca si in toiul noaptii dorul de scris despre jocuri, titluri nou aparute si IT” – asa ca si-a luat inima in dinti si a venit sa-si depuna CV-ul pentru un post de game tester.

F/47/Bucuresti

La standul celor de la Cosmote am gasit o doamna, in varsta de 47 ani cu o experienta de 27 de ani in domeniul logisticii si a productiei.

“Am gasit oferte la acest targ, am depus la o parte dintre acestea CV-ul si astept sa vad ce hotarasc angajatorii. Sunt optimista. Vreau sa imi schimb locul de munca”, spune ea.

eJobs Expo este cel mai mare targ de joburi si cariera din Romania datorita numarului mare de companii prezente si renumelui acestora. Evenimentul dispune de o suprafata de aproximativ 13.000 mp, cea mai mare suprafata de expunere alocata pana acum unui targ de joburi in Romania.

In cele 2 zile de targ sunt asteptati peste 35.000 de vizitatori.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri