Angajatii din companiile din domeniile IT, bancar sau farma au in prezent cel mai bine platite salarii, insa exista totusi diferente foarte mari intre o pozitie de nivel mediu si o pozitie de top management.
Salariul este un element foarte important atunci cand se discuta de angajatii unei companii, iar de multe ori, pe langa diferitele beneficii oferite de un angajator, salariul poate reprezenta o metoda de fidelizare a angajatilor sau chiar de atragere a unor noi angajati, potrivit companiei de recrutare Trenkwalder.

In Capitala se ofera salarii cu peste 30% mai mult decat media pe tara.

In IT, in prezent, un programator software, indiferent daca este developer, team leader, project manager, sau software architect, poate primi un salariu de 1.500 pana la 2.000 de euro pe luna pentru un nivel mediu. In cazul pozitiilor de management, salariul creste pana la 5000 euro pe luna si poate chiar sa depaseasca aceasta suma.

In domeniul bancar, media unui salariu este aproximativ 1.000 de euro pe luna in cazul unui relantionship manager, branch manager sau regional manager. In ceea ce priveste nivelul de top management, in acest domeniu apar diferente foarte mari comparativ cu un nivel mediu.

„Un salariu pentru pentru o persoana din top management in domeniul bancar poate ajunge la sume cuprinse intre 100.000 si 1 milion de euro pe an sau mai mult, fara sa luam in considerare bonusurile si beneficiile pe care aceste persoane le primesc”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.

Domeniul farma se afla si el in topul celor mai bine platite locuri de munca, astfel ca un sales representative, clinical research associate sau un farmacist ajunge sa castige in medie aproximativ 1.000 euro pe luna. Salarii ofertante apar si pe partea sericiilor de transport, mai ales daca este vorba de transport aerian, audit, telecomunicatii sau industria tutunului.

Salariile in anumite regiuni ale tarii difera de Bucuresti. In zona de sud se castiga salarii cu 20% mai mici, in timp ce in regiunea de centru-vest, cele mai bine platite locuri de munca sunt in domeniul bancar si industria auto. Regiunea de est ofera cele mai mici salarii in comparatie cu celelalte, dar aici exista totusi in Iasi un centru important de outsourcing BPO si IT care poate permite o crestere a recrutarilor in aceasta zona.

Trenkwalder este una dintre cele mai mari companii de recrutare, selectie si plasare de personal, avand 9 filiale in Sibiu, Bucuresti, Pitesti, Oradea, Timisoara, Cluj, Iasi, Arad, Brasov cu 70 de consultanti si venituri consolidate de 20 de milioane de euro in 2010 (Trenkwalder si Trenkwalder Sobis). Trenkwalder este membra a Asociatiei Romane a Agentilor de Munca Temporara (ARAMT).

Compania ofera servicii de consultanta in domeniul HR, training si cercetare de piata. Din portofoliul sau fac parte: BCR, Raiffeisen Bank, Nokia, Continental Automotive Systems, Ambient, Leoni Wiring Systems, Siemens si multe alte companii din domeniul productiei auto, al componentelor electronice si bancar, dar si din alte verticale economice.

Trenkwalder este prezenta in Romania din 2006 prin achizitia companiei locale Sobis Consult. Compania este condusa de Bogdan Florea, care detine 15% din actiuni, actionarul majoritar fiind Trenkwalder Austria – una dintre cele mai mari firme de recrutare si plasare de personal din Europa, cu venituri de peste 1 miliard de euro in 2009 si prezenta in 20 de tari.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri