22 Octombrie 2012

Top On The Move: continua schimbarile de toamna cu manageri



Toamna se dovedeste o perioada propice pentru schimbare, daca ne uitam la rulajul de managerii din companii. In ultimele doua saptamani companii precum RBS, Banca Comerciala Carpatica sau Herbalife au anuntat schimbari importante in management.

Wave Division a recrutat un fost manager Nielsen

Wave Division, una dintre cele mai mari agentii de BTL full service din Romania, a recrutat-o pe Bogdana Baltasiu, fost client service manager la Nielsen Romania, pentru a conduce o platforma digitala care promoveaza promotiile prin intermediul cupoanelor online.

Baltasiu va ocupa functia de manager de dezvoltare a businessului si va coordona si dezvolta noul serviciu de e-couponing. Proiectul este desfasurat in parteneriat cu compania Coupons.com, companie de solutii de e-marketing prin intermediul cupoanelor online.

Managerul are o experienta de peste 13 ani in cercetarea de piata, iar in ultimii opt ani a coordonat departamentul de cercetare a consumatorului la Nielsen Romania din functia de client service manager.

Bogdana Baltasiu este absolventa a Facultatii de Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti si are un masterat in Comunicare si Opinie Publica.

Wave Division este una dintre cele mai mari agentii de BTL full service din Romania, cu o activitate de peste 13 ani si o retea dezvoltata in 72 de orase. Compania a avut in 2011 o cifra de afaceri de aproximativ 4,8 milioane de euro si un numar mediu de circa 240 de angajati. De asemenea, Wave Division a inregistrat anul trecut un profit net in jurul a 680.000 de euro.

Xella numeste o romanca manager de marketing pentru Europa de Sud-Est

Grupul german Xella, care opereaza sub brandul Ytong – unul din cei mai importanti producatori de BCA, a numit-o pe Madalina Dumitru in functia de manager de marketing regional pentru Sud-Estul Europei.

Ea a ocupat anterior pozitia de director de marketing pentru Romania si Bulgaria in cadrul grupului finlandez Ruukki, furnizor de solutii metalice.

Din noua pozitie, Dumitru va coordona activitatile de marketing ale Xella Group din Romania, Bulgaria si Ungaria.

Madalina Dumitru este de profesie inginer constructor si a dobandit de-a lungul carierei experienta in vanzari, negocieri de contracte in segmentul constructiilor si marketing.

Printre cele mai importante proiecte ale Xella - Ytong in Romania se numara Arena Nationala, complexul urbanistic Palas din Iasi, dar si o serie de complexe rezidentiale de pe plan local.


Schimbare de regim la Sibex: Sima a fost demis de Miclaus si Simionescu

Cristian Sima a fost demis din functiile de presedinte si director general pe care le ocupa in cadrul Bursei din Sibiu (Sibex). Decizia a fost luata de un Consiliu de Administratie (CA) format din doar trei membri, Sima fiind unul dintre ei.

CA-ul Sibex este format din trei membri (Cristian Sima, Paul Miclaus si Dan Simionescu), dupa ce Alexandru Gaitan si Gabriel Filimon au renuntat la aceasta functie.

Noul director al Bursei din Sibiu este Ovidiu Petru, in vreme ce Miclaus si Simionescu vor ocupa functiile de presedinte, respectiv vicepresedinte.
De asemenea, Iancu Stavrositu a fost numit in functia de administrator provizoriu al Sibex.

Nicolae Surdu a plecat de la conducerea Bancii Comerciale Carpatica

Nicolae Surdu si-a incheiat mandatul de director general al Bancii Comerciale Carpatica (BCC), iar interimatul institutiei de credit va fi asigurat de catre Ion Dobrica.

La inceputul lunii octombrie 2009, consiliul de administratie al Bancii Carpatica l-a numit pe Nicolae Surdu in functia de director general, in locul lui Nicolae Hoanta, care ocupa si functia executiva, aproband totodata o conducere dualista a bancii, prin directorat si consiliu de supraveghere. Anterior, Nicolae Surdu ocupase functia de director general al sucursalei Fortis Bank din Romania.

Ion Dobrica are 59 de ani si are o experienta de peste 35 de ani in domeniul economic si bancar dintre care peste 13 in cadrul Bancii Comerciale Carpatica. El coordoneaza activitatea diviziei controlling si trezorerie a BCC si este director executiv si membru al Directoratului.

Banca Comerciala Carpatica, institutie de credit controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, a inregistrat in primul semestru al anului un profit net de 9,2 milioane lei, fata de o pierdere de 7,2 milioane lei raportata in perioada similara din 2011.

In al doilea trimestru, profitul net al bancii a scazut cu 92,3% comparativ cu perioada ianuarie-martie, la peste 600.000 de lei.

Herbalife a numit un nou sef pentru Romania si Republica Moldova

Compania de vanzari directe Herbalife a numit un nou country director pentru Romania si Republica Moldova, in persoana lui Romeo Cazanescu.

El preia managementul local de la Edyta Kurek, vicepresedinte, Europa Centrala si de Est & Orientul Mijlociu pentru Herbalife Ltd.

Romeo Cazanescu are 18 ani de experienta profesionala in vanzari, marketing, strategie si dezvoltare de business si management de tip joint venture.

Cazanescu a lucrat pentru companii importante din FMCG, logistica si imobiliare, cum ar fi Nestle Romania, Conarg Real Estate, Cosmos Trading si First Romanian Distribution. In ultimii cinci ani, in calitate de general manager al Conarg Real Estate Company, s-a ocupat cu dezvoltarea businessului pe piata imobiliara.

Noul sef al Herbalife are o diploma in inginerie si a urmat mai multe cursuri de specialitate in management si economie, in cadrul unor institutii importante din Marea Britanie, Spania si Elvetia.

Howard Johnson a numit un nou director de vanzari

Odette Costoiu este noul director de vanzari al hotelului Howard Johnson Grand Plaza Bucharest, incepand din 15 octombrie.

Ea are o experienta de 7 ani in domeniul ospitalitatii, parcursul profesional al acesteia conturandu-se in hoteluri importante din Bucuresti: JW Marriott (2005 – 2007), Athenee Palace Hilton (2007 – 2008), Radisson Blu (2008 – 2012) si Angelo AirportHotel (2012), fiind axat preponderent pe zona de Vanzari si Marketing.

Odette Costoiu a absolvit cursurile Universitatii Spiru Haret in specializarea Relatii Economice Internationale si pe cele ale Universitatii Titu Maiorescu in specializarea Psihologie Organizationala si a urmat cursuri de specializare in domeniul hotelier organizate de JW Marriott Bucharest, Athenee Palace Hilton Bucharest si Radisson Blu Bucharest.

Noul director de vanzari isi propune sa contribuie la consolidarea pozitiei dobandite de hotelul Howard Johnson Grand Plaza Bucuresti pana in prezent pe piata si la imbogatirea portofoliului prin explorarea unor segmente noi de client

Nikos Xystouris, noul director general al PPD

Incepand cu luna octombrie 2012, Nikos Xystouris a fost numit director general al PPD Romania, una dintre cele mai mari companii de marketing, vanzari si distributie de produse spirtoase premium de import de pe plan local.

Membru al echipei de management din anul 2008, Xystouris a ocupat functia de manager operational si a fost implicat direct in conducerea companiei alaturi de fostul director general. El a absolvit cursurile postuniversitare in cadrul Lancaster University Management School si a activat in industria bancara si in cea de telefonie mobila inainte de a intra in lumea bauturilor alcoolice.

Fostul director general, Nearchos Papacharalampous, se intoarce in Cipru urmand sa activeze in continuare in grup.

PPD Romania a lansat recent Tazovsky Vodka. Produsul va fi distribuit in horeca, marile lanturi de supermarketuri si hypermarketuri, precum si in retailul traditional. PPD Romania, membra a grupului Photos Photiades Distributors (lider pe piata distribuitorilor de bauturi din Cipru), a intrat pe piata printr-un parteneriat pe termen lung cu Diageo, pentru intregul sau portofoliu de branduri, printre care se numara Johnnie Walker, Smirnoff, Baileys, J&B Rare.


Un nou sef pentru Indesit in Romania

Activitatea din Romania a producatorului si distribuitorului italian de electrocasnice mari Indesit va fi preluata de Michele Casamassima, acesta inlocuindu-l pe Giuseppe Parma (foto), care se va ocupa de alte activitati in companie.

Parma si-a incheiat contractul de coordonare a biroului din Romania, ocupata din octombrie 2009.

Noul sef al operatiunilor companiei din Romania va avea sediul la Milano. Responsabilitatile locale au fost pastrate de ceilalti membri ai echipei.

Heinrich Vystoupil, sef la Tarom

Heinrich Vystoupil, fost sef al reprezentantei in Romania si Moldova a Austrian Airlines, a fost numit director general al Tarom, iar Dan Pascariu, presedintele UniCredit Tiriac Bank, va ocupa pozitia de presedinte al Consilului de Administratie al companiei de transport aerian.


Citeste si