26 Noiembrie 2012

Top On The Move: Rompetrol, Smithfield si Wizz Air au facut schimbari de management



Si in a doua parte a lunii noiembrie managerii au continuat sa isi schimbe locuri de munca. Afla care au fost cele mai importante schimbari de management din ultimele saptamani.

Smithfield Prod are un nou director general

Dana Brindescu Iovanov a fost desemnata director general al companiei Smithfield Prod, parte a grupului de firme Smithfield Romania.

In aceasta calitate, ea va raporta direct presedintelui Smithfield Romania, Bogdan Mihail.

Dana Brindescu Iovanov s-a alaturat Smithfield Prod in august 2005, in calitate de controlor financiar. A preluat treptat mai multe responsabilitati in cadrul companiei, fiind promovata, in anul 2006, in functia de director financiar.

Sursa cover photo: freedigitalphotos.net

Wizz Air are un nou director operational

Diederik Pen (44 ani), fost ofiter al armatei olandeze, se va alatura biroului Wizz Air din Budapesta, incepand cu ianuarie 2013, dupa ce a ocupat pozitii operationale la aeroporturile Schiphol si Brisbane, dar si in cadrul Virgin Blue.

Pen a fost si CEO si COO al companiei aeriene Martinair in Olanda, inainte de a lua decizia de a se deveni membru al echipei Wizz Air.

Wizz Air este cea mai mare linie aeriana low-fare, low-cost din Europa Centrala si de Est si opereaza o flota de 39 aeronave Airbus A320 de la 16 baze, cu peste 250 de rute facand legatura a 81 de destinatii din 29 de tari. Compania are 1.500 de angajati.



Proiectul de birouri Green Gate si-a recrutat director comercial de la The Advisers/Knight Frank

Sheila Giafer, fosta directoare de marketing si comunicare a companiei de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, a fost numita director comercial al proiectului de birouri Green Gate din Capitala.

Sheila Giafer a fost in echipa The Advisers/Knight Frank timp de 3 ani, iar incepand cu aceasta luna a fost numita director comercial al proiectului de birouri detinut de S Group Holding, al carui agent exclusiv este The Advisers.

Grupul ceh S Group Holding a demarat la inceputul lunii septembrie primul proiect din Romania, o cladire de birouri in aproapiere de hotelul Marriott din Capitala, o investitie totala de 55 mil. euro.



Administratorii Tarom au numit un belgian in functia de director general

Consiliul de Administratie al Tarom l-a numit in functia de director general pe Christian Edouard Heinzmann (foto), fost presedinte al Luxair, compania nationala de transport aerian a Luxemburgului.

Heinzmann, cetatean belgian cu o experienta de peste 25 de ani in industria aviatica, si-a inceput mandatul la Tarom pe 19 noiembrie cu un contract pe patru ani, avand functia de chief executive officer and accountable manager.

Totodata, Consiliul de Administratie al Tarom l-a numit pe Michael Moriaty in pozitia de director general adjunct, cu functia de chief financial officer.

Moriaty este cetatean britanic si are o experienta de peste 33 de ani in managementul financiar din industria aviatica in Marea Britanie, SUA, Japonia, Tailanda, Bangladesh, Scandinavia, Olanda si Columbia.

Sursa foto: tagesspiegel.de


Andrew Clark este noul presedinte al Prospectiuni Bucuresti

Fostul director comercial al Prospectiuni Bucuresti (PRSN) Andrew Clark (foto) a fost numit presedinte al companiei de prospectare geologica, functie nou-creata in companie.

Clark a fost numit presedinte, urmand sa conduca o sectiune importanta din activitatile zilnice ale companei, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Prospectiuni. Prin aceasta mutare, o parte din atributiile actualului CEO, Gehrig Schultz, va fi preluata de noul presedinte.

Inainte de angajarea in Prospectiuni, Clark a detinut pozitiile de vicepresedinte pentru Emisfera de Est al Grant Geophysical, director general al United Geophysical in Nigeria si director de dezvoltare la Geokinetics.

Prospectiuni a avut anul trecut o cifra de afaceri de 315 milioane lei, mai mare cu 93% fata de anul precedent, si un profit brut de 41,43 milioane de lei.

Arman Kairdenov, noul director general al rafinariei KMG din Atyrau

Arman Kairdenov, vicepresedinte al Grupului Rompetrol (productie, servicii industriale si upstream) si director general al Rompetrol Rafinare (rafinariile Petromidia Navodari si Vega Ploiesti), a fost numit, incepand cu 22 noiembrie, in functia de director general al rafinariei Atyrau, parte a Grupului KazMunayGas (KMG).

Interimar, functia de director general al Rompetrol Rafinare va fi detinuta de Sorin Graure, care este de aproximativ 10 ani in cadrul companiei, ultima pozitie ocupata fiind cea de director tehnic si de investitii.

Arman Kairdenov s-a alaturat Grupului Rompetrol in 2008, in calitate de director general adjunct al Rompetrol Rafinare, iar in 2010 a fost promovat in functia de director general al acestei companii.

Anterior Rompetrol, acesta a lucrat in cadrul Companiei Nationale KazMunayGas, mai intai ca Senior Manager al Diviziei Petrochimie, apoi pe postul de Director Adjunct al Diviziei de Procesare Petrol. Arman Kairdenov si-a inceput cariera in 1993 in cadrul rafinariei din Atyrau, unde a lucrat timp de 13 ani.

In acest an, Grupul Rompetrol a finalizat programul de modernizare a rafinariei Petromidia - de crestere a capacitatii de procesare de la 3,5 la 5 milioane de tone de materie prima, trecerea la productia exclusiva de carburanti Euro 5 si alinierea productiei in acord cu cererea de produse petroliere din Romania dar si din regiunea Marii Negre. Valoarea totala a investitiilor aferente programului se ridica la peste 380 milioane dolari.

Compania Rompetrol Rafinare (RRC) a inregistrat in primele noua luni o cifra de afaceri de 2,8 miliarde de dolari, in scadere cu 8% fata de nivelul de 3,1 miliarde de dolari consemnat in perioada similara a anului trecut, si a raportat pierderi de 115 milioane dolari, mai reduse cu 1,5%.

In primele noua luni din 2011, compania a raportat pierderi de 113,3 milioane de dolari.

GMP Advertising a numit-o pe Andreea Nemens director executiv

Andreea Nemens (34 de ani) a fost promovata de la inceputul lunii noiembrie ca director executiv al GMP Advertising, una dintre cele mai mari agentii independente de pe piata locala, cu afaceri de 1,78 milioane de euro anul trecut. Felix Tataru, fondatorul GMP Advertising, ramane director general.

Nemens va coordona activitatea operationala a agentiei, departamentele de client service, creatie, strategie, productie audio-video si print, graphic design si DTP, in timp ce Felix Tataru va avea atributii de reprezentare, strategie si integrare mai buna a serviciilor oferite de agentiile partenere.

Ea lucreaza pentru GMP Advertising de la inceputul lui 2009, ocupand initial pozitia de account director pentru contul Timisoreana. De la sfarsitul aceluiasi an a ocupat functia de client service director. Managerul a mai lucrat in alte trei agentii McCann Erickson, Leo Burnett&Target si 23 Communication Ideas.

GMP Advertising este una dintre cele mai mari agentii independente de pe piata locala, lucrand de-a lungul celor 12 ani de existenta pentru branduri precum Timisoreana, Ciucas, Romtelecom, Baumax, Arctic, Apa Nova, Boom, Bucovina, Cocolino, Cosmote, Millennium Bank, Monte Banato.






Citeste si