24 Decembrie 2012

Top On The Move: schimbari de management pe final de an la Petrom, Orange si Sanofi



Dupa o toamna incarcata de schimbari de manageri, finalul anului s-a aratat mai linistit si companiile au anuntat doar cateva miscari importante. Afla care sunt acestea.

Raiffeisen Bank isi completeaza directoratul cu inca doi membri

Consiliul de Supraveghere al Raiffeisen Bank i-a nominalizat pe Mircea Busuioceanu, Chief Risk Officer si Bogdan Popa, Chief Financial Officer ca membri ai Directoratului bancii.

Astfel, numarul membrilor Directoratului Raiffeisen Bank ajunge la sapte, asa cum prevede statutul bancii. Mircea Busuioceanu si Bogdan Popa lucreaza la Raiffeisen Bank din anul 2002.

Nominalizarea va deveni efectiva dupa obtinerea autorizarii din partea Bancii Nationale a Romaniei.

Directoratul Raiffeisen Bank are in prezent cinci membri - Steven van Groningen, presedinte si CEO, James Stewart, vicepresedinte divizia trezorerie si piete de capital, Cristian Sporis, vicepresedinte divizia corporatii, Vladimir Kalinov, vicepresedinte divizia retail si Carl Rossey, vicepresedinte operatiuni si IT.

Petrom va avea un nou director financiar de la inceputul lui 2013

Petrom, cea mai mare companie din Romania, a anuntat numirea lui Andreas Peter Matje (48 de ani) in functia de membru al directoratului si director financiar al Petrom, dupa ce Daniel Turnheim a renuntat la mandatul de membru in cadrul directoratului.

Matje isi va prelua noile functii incepand cu data de 1 ianuarie 2013, isi isi va mentine pozitia in directorat pana la 17 aprilie 2015, data la care expira mandatul lui Turnheim. De cealalta parte, Daniel Turnheim va continua ca Senior Vice President Corporate Finance in cadrul OMV Aktiengesellschaft.

Andreas Peter Matje a studiat Administrarea Afacerilor la Universitatea din Viena, specializarea management si marketing industrial. Ulterior a urmat un program de doctorat si diverse programe de management, incluzand un Global Executive MBA in cadrul Scolii de Afaceri Rotman a Universitatii din Toronto.

Orange aduce un expat in locul lui Dorin Odiatiu ca director de marketing

Croatul Stjepan Udovicic este noul director de marketing al Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, el inlocuindu-l pe Dorin Odiatiu, care din mai anul acesta a fost numit public affairs, partnerships and wholesale director.

Acesta va coordona lansarea de noi servicii si oferte atat pentru abonamentele dedicate clientilor rezidentiali si business, cat si pentru segmentul PrePay.

Udovicic a mai lucrat ca director de marketing pentru Mobily, a doua companie telecom din Regatul Arabiei Saudite, si pentru operatorul Axis 3G din Indonezia, intr-o piata de 240 de milioane de oameni unde actionau 11 operatori.

De asemenea, el a mai detinut pozitii manageriale in cadrul T-mobile Croatia, Oracle si alte cateva companii comerciale si de servicii de internet din Croatia si Slovenia.

Schimbare la Sanofi: seful din Romania pleaca in Turcia

Christophe Gourlet a fost numit country manager al Sanofi Romania si presedinte al Consiliului de Administratie Zentiva S.A., acesta incepandu-si mandatul de la 1 ianuarie 2013.

Noul country manager va prelua, de asemenea, atributiile de director general al Organizatiei Multi-Tari Danube (Multi Country Organization Danube), structura organizationala din care fac parte Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova si Romania.

Christophe Gourlet (46 ani), care a condus in ultimii doi ani operatiunile Sanofi Ungaria, ii va succede lui Jacques Nathan, care a fost numit director general al Sanofi Turcia.

Christophe Gourlet a absolvit Universitatea Paris-Dauphine, specializarea Economie. S-a alaturat grupului Sanofi in 1993.



Citeste si