Examenele finale ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) sunt sustinute de mii de studenti din intreaga lume, insa o romanca a iesit in fruntea tuturor. Alexandra Negrut, angajata a PwC Romania, cea mai mari note la un examen sustinut de peste 20.000 de persoane la nivel global, dintre care au promovat mai putin de jumatate.
Peste 7.200 de studenti au absolvit examenele finale, o usoara crestere fata de cifrele record inregistrate in iunie 2012, ceea ce le va permite sa treaca la urmatoarea etapa in obtinerea calitatii de membru ACCA. In total, peste 198.000 de candidati au sustinut aproape 367.000 de examene la nivel global, peste 60.000 sustinand examenele in format electronic.

Alexandra Negrut (Velianu) s-a clasat pe primul loc la examenul de la nivelul avansat P3 – Analiza afacerilor – din sesiunea decembrie 2012, obtinand 91 de puncte.

In general, ratele de absolvire a examenelor au fost conforme asteptarilor, insa ACCA va analiza ce actiuni suplimentare poate sa intreprinda pentru a ajuta studentii si furnizorii de cursuri, astfel incat din ce in ce mai multi studenti sa aiba succes la examenele la care ratele de promovabilitate sunt mai reduse.

“Toti studentii care au absolvit examenele merita multe laude, in special cei 7.200 care si-au incheiat examenele finale si care pot demonstra ca au o gama larga de aptitudini si cunostinte complete privind lantul financiar, pe scurt, ca sunt profesionisti completi in domeniul financiar, aspecte pe care angajatorii le-au subliniat ca fiind necesare intr-un mediu economic dificil. Este important sa aratam ca o mare parte dintre studentii care au absolvit examenele finale si-au completat si cerintele de experienta practica in timp ce studiau pentru examene si suntem nerabdatori sa ii acceptam in curand ca membri ACCA", a declarat Alan Hatfield, director ACCA pentru invatamant.

ACCA (the Association of Chartered Certified Accountants) este organismul global pentru profesionistii contabili, avand o istorie care dateaza din 1904.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Cariere »Setari Cookie-uri