13 Martie 2013

1 din 5 companii angajeaza in urmatoarele luni. Afla domeniile de top



Climatul de pe piata muncii va continua sa ramana favorabil si in cel de-al doilea trimestru al anului 2013, iar unul din cinci angajatori estimeaza ca va face angajari in acest interval. Marea majoritate a respondentilor sustin insa ca isi vor pastra efectivele de personal in intervalul aprilie-iunie, potrivit studiului privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, realizat de compania de recrutare ManpowerGroup Romania.

Constructii

Unele cresteri ale masei salariale sunt anticipate in trimestrul 2 din 2013, angajatorii raportand o previziune neta de angajare de +7%.

Perspectivele de angajare se imbunatatesc cu 6 puncte procentuale comparativ cu trimestrul trecut, dar se deterioreaza cu 3 puncte procentuale comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Finante, asigurari, servicii imobiliare si servicii de afaceri

In trimestrul al doilea din 2013, este prevazut un ritm constant al angajarilor, angajatorii raportand o previziune neta de angajare de +13 puncte procentuale.

Perspectivele de angajare se consolideaza cu 3 puncte procentuale comparativ cu trimestrul trecut, dar se reduc cu 6 puncte procentuale comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Transport, depozitare si comunicatii

Angajatorii anticipeaza pentru trimestrul urmator cea mai solida piata a muncii din trimestrul 4 al anului 2008 si pana acum, raportand o previziune neta de angajare de +16%.

Comparativ cu trimestrul trecut, planurile de angajare se consolideaza cu 5 puncte procentuale, iar previziunea se imbunatateste cu 11 puncte procentuale in comparatie cu trimestrul 2, 2012.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Agricultura, vanatoare, silvicultura si pescuit

Cu o previziune neta de angajare de +16% pentru trimestrul urmator, angajatorii raporteaza cele mai optimiste planuri de angajare incepand din trimestrul al patrulea din 2008 si pana acum.

Perspectivele de angajare se imbunatatesc cu 8 puncte procentuale comparativ cu trimestrul trecut si cu 12 puncte procentuale comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Comert cu ridicata si cu amanuntul

Angajatorii din acest domeniu raporteaza o previziune neta de angajare de +22%, cea mai puternica piata a muncii de la sfarsitul anului 2008 si pana acum, potrivit .

Previziunea s-a imbunatatit constant de patru trimestre consecutive.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Industria prelucratoare

Angajatorii se asteapta ca o piata activa a muncii sa existe si in trimestrul 2, 2013, raportand o previziune neta de angajare de +25%.

Perspectivele de angajare au fost imbunatatite cu 2 puncte procentuale comparativ cu trimestrul trecut si cu 6 puncte procentuale comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Previziune Neta de Angajare (valoare obtinuta facand diferenta dintre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a volumului total de angajari si procentul de angajatori care prevad o scadere a angajarilor in locatia lor, in trimestrul urmator).


Sursa foto: freedigitalphotos.net





Citeste si