„Daca nu investim acum in tineri, daca nu ii ajutam sa intre pe usa din fata, daca nu le predam stafeta, daca nu avem incredere in ei si nu ii responsabilizam, le va fi din tot mai greu sa isi faca loc. Iar asta se intampla din cauza orgoliilor noastre, ale celor care credem ca stim business, si din dorinta noastra de a fi mereu implicati. Dar noi, prima generatie de capitalism din Romania, trebuie sa ne retragem ca sa vina generatia noua, care nu este tributura sistemului vechi, pentru ca ei vor produce o schimbare reala in Romania. Altfel, tinandu-I sub noi si crezand ca numai noi avem sa-i invatam ceva pe ei, cand, de fapt, noi trebuie sa invatam de la ei, nu se schimba nimic”, explica Vintan.

Antreprenoarea a lansat in luna mai a anului trecut „Lider Ovidiu”, un proiect derulat de Asociatia Community Links in parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucuresti si Asociatia Studentilor Economisti din Romania (ASER). Proiectul le ofera tinerilor sansa sa isi testeze profesia aleasa, prin participarea la internshipuri si la conferinte sustinute de manageri si antreprenori din cele mai mari companii.

"De exemplu, un prieten imi spunea ca in compania lui ar trebui sa dispara toata lumea si sa aduca studenti in ultimul an, sa le explice ce inseamna comert exterior si sa-i lase singur. El zicea ca oricat de rau ar face, tot bine ar face. Pentru ca tinerii au instinct, stiu sa supravietuiasca, stiu ca daca iei o masura si nu ai rezultatele pe care le astepti, trebuie sa corectezi. E foarte adevarat ca te risti, pentru ca le dai posibilitatea sa invete pe businessul tau. Iar el zicea ca pana la urma ce e asa de gresit in asta? Ca doar asa poti sa intri pe un drum nou”, a mai spus Corina Vintan.

Studentii in anul al treilea la ASE se pot inscrie pana pe 8 iunie pentru internshipuri

Anul acesta, in afara de conferintele sustinute de manageri si antreprenori, programul Lider Ovidiu a organizat doua perioade de internshipuri. Prima perioada a fost intre 1 martie-1 iunie, iar cea de a doua este intre 1 iulie-1 octombrie.

Data limita de inscrieri pentru internshipurile care incep in iulie este de 8 iunie.

Internshipurile nu sunt platite si sunt doar pentru studentii la ASE, indiferent de nivelul (licenta, masterat sau doctorat) si specializarea acestora.

Tinerii pot aplica pentru practica in cadrul unor companii precum Eximbank, Christian Dior, Ecovis Romania, Grup Sapte, Links Associates, Hilton, Marionnaud, URB, The Rompetrol Group, OBI, Walmark, Yves Rocher.