Copiii foarte destepti sunt doar o pacoste pentru profesorii din Romania, pentru ca acestia pun intrebari multe, inteligente si ciudate, iar profesorii se simt haituiti, a declarat Adrian Dafinei, coordonatorul lotului national de olimpici la fizica, la o intalnire organizata de Fundatia eMag, unul dintre sustinatorii olimpicilor romani, inainte de plecarea acestora la competitiile internationale care au loc luna aceasta.
El a mai declarat ca dincolo de lipsa banilor, profesorilor romani le lipseste aprecierea din partea oamenilor.

“Acum profesorul este aproape nimic, este doar un prestator”, a afirmat Dafinei.

Desi se vorbeste adesea despre faptul ca elevii romani sunt tot mai putini pregatiti, coordonatorul olimpicilor la fizica afirma ca numarul de copii foarte inteligenti a ramas constant.

“Ne intrebam in fiecare an cum alegem sase elevi pentru lotul olimpic. Insa problema este ca intre primii 1.000 de oamenii si ceilalti 220.000 care formeaza o generatie este o diferenta tot mai mare”, a mai spus Adrian Dafinei.

O medalie pentru fiecare olimpic

Olimpiada internationala la fizica are loc la Copenhaga, in Danemarca, intre 7 si 15 iulie.

"Cu siguranta, ne vom intoarce cu medalii, importanta este insa culoarea lor”, a declarat coordonatorul lotului olimpic.

La fizica, Romania a obtinut in ultimii 20 de ani cate cinci medalii anual, una pentru fiecare participant.

Lotul olimpic la fizica este format in acest an din: Sebastian Dumitru, Cristian Andronic, Denis Turcu, Tudor Ciobanu si Cristian Frunza.

Vezi cine sunt elevii romani care ne reprezinta anul acesta la olimpiadele internationale de matematica, fizica si informatica in textul: Companii, cautati-i: Ei reprezinta Romania la olimpiadele internationale de informatica, matematica si fizica





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri