In ciuda opiniei generale, angajatii apreciaza o serie de lucruri la fel de mult sau, in uneele cazuri, chiar mai mult decat salariul. Daca sunt tratati corect, angajatii vor fi mai fericiti, isi vor creste productivitatea si, surprinzator, vor munci pentru mai putini bani.

Angajatii vor sa se poata lauda. Intrebati ce fac in viata profesionala, angajatii au tendinta mai mult de a se lauda, decat de a se plange. Vor ca oamenii cu care se intalnesc sa fie cel putin impresionati, chiar daca este vorba despre o pozitie ingrata, scrie Business Insider.

Vor sa fie tratati egal. In timp ce aproape toata lumea realizeaza ca viata nu-i corecta, angajatii nu vor ca si seful sa inrautateasca situatia. Angajatii urasc favoritismele. Acestia se asteapta ca beneficiile si promovarile sa fie adjudecate de catre cei care muncesc din greu, nu de cei care se dau bine pe langa sefi.

Vor sa isi respecte seful. Angajatii vor respect de la sef, desigur, dar, in acelasi timp, vor sa ofere respect sefului ierarhic. Oamenii din companii vor sa creada intotdeauna ca sunt condusi de un lider, caruia merita sa ii fie lolali.

Vor sa fie ascultati. Angajatii urasc cand seful lor nu are timp sau interes sa asculte ceea ce au de spus. Ei nu se asteapta ca sfatul lor sa fie intotdeauna pus in aplicare, insa daca nu sunt ascultati simt ca sefului nu le pasa de ei.

Vor sa aiba viata personala. Pentru multi sefi, in special pentru antreprenori, munca este o forma de viata. Cu toate acestea, angajatii considera familia si prietenii drept viata reala. Chiar si atunci cand sunt dedicati locului de munca, nu le place ca munca sa le rapeasca prea mult din timp.

Sa fie sustinuti de sef, dar nu coplesiti. Angajatii vor ca seful sa ii ajute in doua situatii principale, atunci cand solicita ajutorul si cand se tem sa il ceara. Ceea ce nu le place angajatilor este sa-l simta pe sef tot timpul in spatele lor.

Sa scape de colegii enervanti. In aproape fiecare companie exista cateva persoane care fac viata imposibila celorlalti. Mai mult decat orice, angajatii vor ca seful sa scape de aceste personaje, iar daca nu o face nu il vor vedea cu ochi buni.

Sa se simta mai putin stresati. Oamenii urasc situatiile in care au prea multe de facut si prea putin timp la dispozitie. Astfel, sefii trebuie sa faca planurile cu atentie, sa anticipeze problemele si sa fixeze obiective realiste, asa incat sa nu adauge mai mult stres pe umerii angajatilor.

Sa aiba siguranta locului de munca. Angajatii sunt cu totii constienti ca nu vor lucra intotdeauna in aceeasi companie. Cu toate acestea, le este greu sa isi faca treaba cand simt ca au o sabie deasupra capului. Angajatii vor sa aiba certitudinea ca nu isi irosesc timpul atunci cand dau tot ce au mai bun.

Vor sa infranga competitia. Angajatii nu vor sa fie doar coechipieri, ei vor sa joace in echipa castigatoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri