8. PepsiCo

Singurul producator de bauturi si snacksuri din topul LinkedIn, Pepsi il bate pe rivalul Coca-Cola in preferintele oamenilor pentru cariera profesionala. In timp ce Coca-Cola (locul 18) are 44.000 de angajati, Pepsi are 69.000 chiar daca ambele companii cer aceleasi aptitudini si experienta profesionale.

7. Amazon

Gigantul retailer online este tot mai cautat de candidatii care vor sa lucreze sub coordonarea lui Jeff Bezos, un CEO care a atras de curand atentia multor consumatori. Localizat in Seattle, Amazon are 47.000 de angajati, iar cine vrea sa intre in echipa trebuie sa-si dovedeasca priceperea in sisteme distribuite, scalabilitate si algoritmi si sa nu-i fie teama de Bezos.

6. Facebook

Interesul pentru Facebook a crescut pe LinkedIn. Din pacate pentru cei care si-ar dori sa fie urmatorii Mark Zuckerberg, Facebook are doar 13.000 de angajati, adica este compania cu cea mai mica forta de munca dintre primii opt cei mai doriti angajatori. Dar cine isi demonstreaza abilitatea in limbajul de programare Python, sisteme distribuite si altgortimi, poate avea o sansa.

5. Microsoft

Se pare ca tot mai multi candidati vor sa calce pe urmele lui Bill Gates. Microsoft are 151.000 de angajati, cel mai mare numar din lista, dar competitia este dura si procesul de recrutare foarte serios.

Citeste si:

4. Procter and Gamble

Si P&G este o companie tot mai ravnita. Zilnic, candidatii interactioneaza cu angajatorii producatorului pe reteaua LinkedIn. Compania de produse de consum are 65.000 de angajati si serveste consumatori din intreaga lume.

3. Unilever

Unilever deschide podiumul celor mai ravnite companii. Producatorul de bunuri de consum are 45.000 de angajati si ia in considerare doar candidatii specializati in FMCG, produse de consum si trade marketing.

2. Apple

E de inteles de ce tot mai multi oameni spera sa prinda un job la gigantul IT. Apple a vandut de curand 9 miliarde de smarthphone-uri in numai trei zile de la lansarea iPhone 5S si iPhone 5 C. Doar 77.000 de oameni sunt fericiti ca lucreaza in prezent la al doilea angajator din top, cu abilitati in iLife, iWork si OS X. .

1. Google

Nu e nicio surpriza ca Google este cea mai tintita companie cu CV-uri. Motorul de cautare a sarbatorit de curand 15 ani de functionare alaturi de cei 71.000 de angajati in intreaga lume. Cine este interesat sa sarbatoareasca in viitor Google chiar acasa la gigant trebuie sa-si arate expertiza in sisteme distribuite, limbajul de programare Python si Google Adwords, iar calificarile nu se opresc aici.