Directorii executivi din America sunt mai bine platiti decat oriunde in lume, remuneratiile acestora atingand valoare multor milioane de dolari anual. Mai mult, un studiu realizat de Institutul de Politici Economice arata ca directorii executivi sunt platiti de 273 de ori mai mult decat salariul mediu al unui angajat.

In topul celor mai bine platiti CEO se situeaza Larry J. Ellison, seful producatorului de software Oracle, care a primit anul trecut o compensatie de 96,2 milioane de dolari, scrie Business Insider.

Ellison a infiintat compania de software in anul 1977, iar anterior a lucrat pentru Ampex Corporation, de unde s-a si inspirat sa-si deschisa propria firma, dupa ce a lucrat la un proiect pentru o baza de date a CIA.

Larry J. Ellison s-a clasat pe locul al treilea in topul celor mai bogati americani in 2013, potrivit publicatiei Forbes.

Cu un salariu de baza de numai 1 dolar, Ellison este recompensat in functie de performante. El detine o participatie de 24% la Oracle, care are o capitalizare de piata de 157,7 miliarde de dolari.

Citeste si:
Meserie de viitor: cât poate să câștige un inginer cu experiență în...
Meserie de viitor: cât ajunge...

Sursa foto: http://www.oracle.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Cariere »Citește și
Greșeli la interviul de angajare: 10 întrebări pe care NU trebuie să le spui
Setari Cookie-uri