Absolventii universitatilor Oxford, Harvard, Cambridge, Stanford si MIT au cele mai mari sanse de angajare dupa ce termina facultatea decat absolventii celorlalte universitati, potrivit unui top realizat de firma franceza de consultanta Emerging, in care nu figureaza nicio universitate din Romania.

Topul celor 150 de universitati care produc absolventi cu un grad mare de angajabilitate a fost realizat pe baza raspunsurilor angajatorilor la un chestionar in care au descris universitatile care pot da pietei muncii absolventul ideal. 21% dintre angajatori spun ca pentru ei cel mai important lucru dintr-un CV este universitatea pe care au absolvit-o candidatii care vin la interviu pentru un job, in timp ce 41% spun ca este un factor destul de important.

Cele mai multe universitati din top, 65 la numar, sunt din Europa, dintre care cele mai multe sunt din Franta, apoi Germania si abia pe al treilea loc se claseaza Marea Britanie, care are insa cele mai prestigioase universitati din lume (Oxford si Cambridge).

SUA, in top cu 45 de universitati

De asemenea, 52 din cele 150 de universitati din top sunt din America de Nord, dintre care doar sapte sunt din Canada, iar restul de 45 sunt universitati din Statele Unite (SUA).

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Profesorii de la WU Academy...
Citeste si: Cum argumenteaza managerii romani avantajele unui MBA in Viena?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Cariere »Citeste si
Cele mai bune zece universitati din lume