Ai obosit sa nu-ti gasesti job? Ai fost la tot felul de interviuri, ai raspuns intrebarilor incomode ale angajatorilor, acum ai si un CV bine facut, dar nu ai reusit inca sa semnezi un contract de angajare. Poate ca nu ti-ai dat seama pana acum, dar un interviu poate fi compromis din cauza urmatoarelor greseli, descoperite de site-ul de recrutare BestJobs.ro.

Nesiguranta, nervozitatea si lipsa interesului pentru job aratate in cadrul unui interviu sunt principalele motive pentru care candidatii nu obtin locul de munca dorit. In plus, trebuie sa stiti ca experienta profesionala si compatibilitatea cu jobul nu garanteaza intotdeauna angajarea.

Orice angajator tine cont de dialogul din timpul interviului, mai ales ca astfel poate obtine mai multe detalii despre candidat decat din CV.

„Candidatul recunoaste ca a aplicat si a venit la jobul respectiv mai degraba pentru ca nu are alte optiuni in piata decat ca ar fi potrivit sau si-ar dori. De asemenea, atitudinea care denota dezinteres, demotivare si non-implicare: candidatii deseori intarzie la interviu, candidatii de pe pozitiile de entry level de multe ori nu stiu pentru ce post au venit sau au tinuta necorespunzatoare si neglijenta”, subliniaza Simona Nicolaescu, Human Resources Manager, Studio Moderna.

Si specialistii Carestream sustin ca acei candidati care nu se documenteaza catusi de putin despre companie si jobul la care au aplicat primesc feedback negativ.

„Apatia, interesul redus fata de jobul la care a aplicat sau fata de companie, dar si neconcordantele majore intre CV si ceea ce prezinta candidatul in timpul interviului” sunt printre cele mai mari greseli, conform specialistilor in recrutare ai companiei Carestream.

Pe langa acestea, candidatii trebuie sa fie atenti si la limbajul nonverbal. Ei mai pot pierde "puncte" si daca „butoneaza telefonul mobil in timp ce recruiter-ul ii explica cerintele testului de specialitate, au o atitudine de superioritate sau nu ii intereseaza nici continutul postului, pentru ca stiu ei deja totul”, explica Nicoleta Mihaita, Staffing Manager, The Rompetrol Group.

Pe BestJobs.ro sunt, momentan, disponibile 4.700 de joburi in tara si in strainatate, gazduieste peste 2.500.000 de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri