27 Noiembrie 2013

TOP 5 motive care te fac sa-ti iubesti jobul fara sa vrei



Esti ingropat intre hartii, suna si telefonul, iar tu trebuie sa inchei repede o comanda pentru ca seful este cu ochii pe tine. Cand ajungi acasa, deschizi usa si tipi „M-am saturat!”, dar tu stii cel mai bine si repeti mereu ca ai fugi si maine la alta companie. Stii si tu ca nu esti singurul, mai ales ca 40% din angajati nu sunt implicati afectiv la locul de munca. In acest context, Wall-Street.ro iti arata cele cinci motive care te ajuta sa-ti iubesti jobul, potrivit Mashable.

Oamenii cu care imparti glume bune

Unul dintre principalele motive, nominalizat de cei mai multi angajati, pentru care cei mai multi ne iubim locul de munca sunt tocmai oamenii, adica colegii nostri. Cu ei impartim glume bune cat e ziua de lunga. Recunoaste, colegii tai sunt de multe ori motivul pentru care abia astepti sa treaca weekendul. Mai ales ca sunt zile cand razi cu lacrimi sau sarbatoriti impreuna o reusita comuna. “Oamenii minunati atrag oameni minunati. Calitatea echipei joaca un rol important in fericirea angajatilor”, crede un antreprenor, citat de Mashable.


Libertatea care se desfasoara in birou

Oamenilor le place sa fie liberi, mai ales cand au idei. Libertatea, autonomia si flexibilitatea sunt urmatoarele motive importante pentru care cei mai multi angajati isi iubesc jobul, chiar si cu lipsurile pe care le are. “Daca vrei ca angajatii tai sa riste, trebuie sa le permiti sa esueze”, crede un antreprenor.


Cultura care domina in companie

Cultura este regele, crede Cameron Herold, autor al cartii „Backpocket COO”. Cultura creeaza un mediu de lucru atragator si dorit de angajati, care aduce satisfactia la locul de munca. Astfel, specialistii iti recomanda sa accepti un job in companiile in care cultura organizationala corespunde cu valorile tale personale.


Varietatea care nu te lasa sa te plictisesti

“Varietatea” si “invatarea” sunt alte motive mentionate de cei mai multi angajati despre satisfactia la job. In lipsa lor, ei sustin ca se instaleaza plictiseala si lipsa de motivare. Aici, specialistii cred ca este important ca angajatorii sa le ofere angajatilor training si alte elemente stimulatorii pentru dezvoltarea lor si a companiei totodata. Iar acest poate fi atins doar prin invatare.


Nu-ti limiteaza provocarile

Un loc de munca care vrea sa impulsioneze angajatii nu le limiteaza provocarile, ci le provoaca limitele. Este adevarat ca aceasta este responsabilitate angajatorilor, dar specialistii iti recomanda sa ridici capul si sa infrunti orice risc. Dincolo ca iti depasesti limitele si iti cresti increderea in tine, obtii si increderea sefului si, cine stie, poate o marire de salariu.




Citeste si