13 Ianuarie 2014

Top On The Move: Vodafone si Immofinanz anunta schimbari in management la inceput de an



Finalul anului trecut si inceputul de 2014 au fost marcate de o serie de schimbari si promovari importante in managementul unor companii de top. Wall-Street.ro ti le prezinta pe cele mai importante.

Porsche Inter Auto va avea un nou manager din februarie

Porsche Inter Auto Romania va avea din februarie un nou director general, pe Peter Copetti, in timp ce actualul manager, Dana Cortina, va face parte din managementul general al Volkswagen Group Retail Spain.

Peter Copetti, succesorul Danei Cortina la conducerea companiei incepand cu luna februarie a anului viitor, s-a alaturat Porsche Holding in anul 1992, iar din 1999 a ocupat functia de director general al Porsche Wien Simmering, unul dintre dealership-urile Porsche Inter Auto din Austria.


Cristian Herghelegiu a preluat sefia Gecad Net

Cristian Herghelegiu (42 de ani), unul dintre cei mai cunoscuti manageri din industria IT locala, a preluat pozitia de CEO al companiei de distributie software si furnizare de servicii informatice Gecad Net, parte a grupului Gecad, fondat de Radu Georgescu.

Herghelegiu a mai lucrat pentru grupul Gecad intre anii 2000-2002.

De asemenea, el a plecat in octombrie anul acesta de la conducerea Elefant.ro, cea mai mare librarie online de pe piata locala, la doar noua luni de la preluarea mandatului de CEO. Anterior a mai avut functii de management in companii precum Microsoft Romania sau PayU.

Pe de alta parte, Gecad Net este una dintre cei mai vechi companii de distributie de software si furnizare de servicii IT pentru segmentul companiilor mici si mijlocii din Romania.


Vizinteanu a plecat de la conducerea BCR Asigurari de Viata la 1 ianuarie

Presedintele directoratului BCR Asigurari de Viata, Florina Vizinteanu, a plecat din companie la 1 ianuarie, dupa ce a ocupat opt ani aceasta functie.

"In cursul acestei dimineti (vineri - 14 decembrie - n.r.) a avut loc o sedinta a Consiliului de Supraveghere al societatii si s-a hotarat, de comun acord cu Florina Vizinteanu, incetarea mandatului de presedinte al Directoratului BCR Asigurari de Viata", au spus sursele citate. Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati.

Vizinteanu a preluat sefia societatii in decembrie 2005. Anterior, ea a condus Omniasig Asigurari de Viata, in perioada ianuarie 1998 - decembrie 2005.


Mihai Dosanu, noul director de property management al BNP Paribas Real Estate

Mihai Dosanu (foto) a fost numit director al departamentului de property management al BNP Paribas Real Estate in Romania.

El s-a alaturat grupului BNP Paribas Real Estate in 2011 si are o bogata experienta in property si facility management, cu peste 9 ani de activitate in cadrul unor companii precum Aviva, AIG/ Lincoln, Prologis si Facilitec Romania. De-a lungul carierei sale, Mihai Dosanu a avut in administrare cladiri de birouri si rezidentiale, centre comerciale si logistice, insumand peste 300.000 mp.

Incepand cu 2011, Mihai Dosanu a coordonat echipele de property management care au in administrare America House - Bucuresti si ERP Promenada Mall - Targu Mures.


Vodafone a promovat-o pe romanca Veronica Brejan la nivel de grup

Grupul britanic de telecomunicatii Vodafone a promovat-o pe romanca Veronica Brejan in functia de director pentru talent si performanta, ea coordonand acest departament de la Londra de la finalul anului trecut, conform profilului de LinkedIn al managerului.

Brejan a fost anterior (intre martie 2012 si decembrie 2013) senior manager talent, capability and culture in cadrul Vodafone Romania, al doilea operator telecom de pe piata locala, cu afaceri de 776 de milioane de euro si aproape 2.700 de angajati in urma cu doi ani.

De asemenea, intre aprilie si iulie anul trecut Veronica Brejan a detinut interimar functia de director de resurse umane, ea inlocuind-o in functie pe Vicky Cookson. Din iulie anul trecut, noul director de resurse umane al Vodafone este indianul Arun Krishnamurthy.


Immofinanz aduce un fost manager Metro Group la conducerea Adama

Compania imobiliara Adama, detinuta de grupul Immofinanz, l-a numit pe Laszlo Csiki (foto), fost manager in grupul Metro, in functia de CEO al companiei, detinata anterior de Andreas Holler.

Andreas Holler isi va continua activitatea in cadrul Immofinanz Group, preluand responsabilitatea constructiei de apartamente in Austria, fiind numit membru in Consiliul de Administratie al BUWOG Group, liderul pietei de proprietati rezidentiale private din Austria, cu un portofoliu de aproximativ 35.500 apartamente in Austria si Germania.

Laszlo Csiki vine din piata de asset management, sector in care detine o experienta vasta. Incepand cu noiembrie 2011, a ocupat functia de head of corporate asset & facility management pentru estul Europei in cadrul Metro Group.




Citeste si