In urma cu cateva zile George Butunoiu a inceput o recrutare mai putin obisnuita, pentru care a pus un anunt in care spunea ca este in cautarea unui manager care sa conduca o cunoscuta organizatie din domeniul cultural. „Candidatii trebuie sa aiba expunere si experienta relevante in domeniul culturii, sa aiba experienta manageriala si de corporate & public affairs, sa cunoasca bine mecanismele de finantare, sa vorbeasca cel putin doua limbi straine, dintre care engleza foarte bine. Salariul este de 1,000 euro/ luna”, arata anuntul de recrutare. Managerul cultural cautat in acest proces de recrutare ar trebui sa conduca o cunoscuta organizatie cu un buget anual de 6 milioane de euro, iar salariul propus este "stabilit prin lege", asa cum mentioneaza head-hunterul.

„Stiind bine ce urma sa se intample, m-am asezat amuzat la calculator, asteptand sa vina injuraturile. Si nu s-au scurs mai mult de 10 (zece!) secunde, ca au inceput sa apara. In flux constant, in toate formele posibile: de la sudalmi eliberatoare de naduf, pana la explicatii didactico – moralizatoare”, afirma George Butunoiu pe blogul sau. Mai concret, un raspuns suna cam asa: „1,000 Euro net/ luna? Are you kidding us?”

Pentru cei care recruteaza manageri, una dintre provocarile anului 2014 este gasirea executivilor potriviti. „In urma unui studiu pe care l-am facut, candidatii foarte buni sunt sub 10% din candidatii inclusi intr-un proiect in urma unei strategii de cautare facute atent”, spune Radu Manolescu, managing partner al firmei de executive search K.M. Trust& Partners.

Citeste si:

Dintre acestia, disponibili si interesati de o mutare sunt sub 10%, deci 1% din total. Acest 1% reprezinta si sansa de a gasi pe cineva potrivit 95% cu solicitarile si asteptarile initiale ale companiilor.

Oameni de 100.000 de euro pe an: cat castiga sefii firmelor cu 200-300 de angajati

Sursa foto: Shutterstock