19 Martie 2014

Joburi platite cu 500-1.000 de euro pentru care nu ai nevoie de facultate



Daca vrei sa traiesti cat mai repede din banii tai, afla ca diploma de Bacalaureat sau doar anii de liceu iti pot aduce un loc de munca platit chiar si cu 1.000 de euro. WALL-STREET.RO iti prezinta joburile bine platite pentru care nu ai nevoie de studii superioare, ci doar de aptitudini, potrivit agentiei de recrutare APT Group.

1. Agent servicii client cu limba olandeza

Daca vorbesti fluent limba olandeza sau o alta limba nordica si de asemenea cunosti cel putin la nivel mediu limba engleza, poti ocupa un post de agent servicii client care presupune oferirea de solutii adecvate clientilor prin telefon si/sau e-mail, potrivit unui anunt de angajare publicat pe site-ul bestjobs.ro.

Mai trebuie sa stii sa lucrezi in Excel, sa ai abilitati de comunicare cu clientii, sa poti sa iei decizii corecte si sa ai o atitudine pozitiva.

Media salariala: 750 euro net/orasele mari din tara (potrivit agentiei de recrutare APT Group)

Sursa foto: Echipa Call center/Shutterstock.com


2. Tehnician sistem informatic

Pentru un astfel de job, ai nevoie de cunostinte CISCO si eventual sa stii limba engleza, potrivit companiei de recrutari APT Group. Postul presupune gestionarea, intretinerea si optimizarea sistemului informatic, administrarea retelelor de calculatoare, optimizarea parametrilor de retea, depanarea, cablarea retelelor de calculatoare si retelelor de telefonie, intretinerea hard si soft si intretinerea paginilor web STC si a altor aplicatii Internet, potrivit unui anunt bestjobs.ro.

Corina Anghel, reprezentant APT Group, spune ca specialistii in IT « sunt foarte cautati, vine piata la ei, nu se duc ei la piata » si ca lucreaza intr-un domeniu in care sunt cerute competente.

Media salariala: 700 euro net/orasele mari din tara (potrivit agentiei de recrutare APT Group)

Sursa foto: Tehnician IT/Shutterstock.com


3. Web Designer

Pentru un astfel de post, trebuie sa detii urmatoarele cunostinte tehnice: HTML, CSS, JavaScript, Flash, JQuery si editare grafica (Adobe Photoshop, Corel Draw), la un nivel mediu-avansat, potrivit unui anunt ejobs.ro.

Un web designer are imaginatie si stie cum sa-si arate creativitatea, mai ales ca responsabilitatea lui este sa organizeze continutul unui site, de la text la imagini si video.

Cu aceste cunostinte si abilitati poti lucra intr-o companie sau ca freelancer. Pentru a deveni web designer te poti inscrie la cursuri de specialitate, care costa intre 550 lei si 700 lei in functie de modul, potrivit anunturilor de pe www.cursuri-web-design.ro sau poti invata singur gratuit potrivit recomandarilor de pe itcrowd.ro.

Media salariala: 1.500 euro/ orasele mari din tara (potrivit agentiei de recrutare APT Group)

Sursa foto: Web Designer/Shutterstock.com


4. Reprezentant vanzari B2B

Cu bune abilitati de comunicare, negociere si persuasiune, poti lucra ca reprezentant vanzari Business-to-Business. Experienta in vanzari B2B este un criteriu de selectie in multe companii, la fel si detinerea unui permis de conducere categoria B pentru ca un astfel de job implica deplasari la sediul clientilor pentru discutii si prezentari ale ofertelor. Angajatorii ofera salariu fix si comision din vanzari, in functie de targetul atins, potrivit unui anunt ejobs.ro.

Media salariala: 1.000 euro net, care poate ajunge si la 1.500 euro din comisioane (potrivit agentiei de recrutare APT Group)

Sursa foto: Barbat care vine o masina/Shutterstock.com


5. Somelier

Desi rar intalnit pe site-urile de recrutare, postul de somelier (n.r persoana care sfatuieste clientii unui restaurant cu privire la asocierea unui fel de mancare cu cel mai potrivit tip de vin) se plateste bine si necesita doar cursuri de specialitate. Un somelier lucreaza in restaurante unde se ocupa cu alegerea celor mai potrivite vinuri in functie de raportul calitate-pret, cauta furnizori si recomanda vinul potrivit pentru mancarurile alese de clienti.

Cursurile pentru a deveni somelier costa 1.200 lei si dureaza 170 de ore, potrivit managerului winetaste.ro, Sergiu Nedelea. Certificarea este data de Autoritatea Nationala pentru Certificar (ANC) si se afla sub egida Ministerului Muncii si Ministerului Educatiei.
Potrivit lui Nedelea, un somelier poate lucra in echipe de vanzari ale vinurilor, in restaurante, la producator sau chiar ca freelanceri. Salariul porneste de la aproximativ 500 euro, iar in restaurante somelierii primesc si un comision, in general de 10%, din vanzarile de vin.

In functie de competente si nivelul de experienta, un somelier poate castiga in medie 1.000 de euro, cei mai buni ajung si la 2.000 euro, iar "cei pe care ii vedem la televizor ajung probabil la 3.000 euro", spune Corina Anghel, reprezentant al agentiei de recrutare APT Group.

Sursa foto: Barbat care testeaza vin/Shutterstock.com




Citeste si