5 Mai 2014

Top On The Move: Enel, Provident si EximBank schimba managementul



Vremea mohorata din ultimele saptamani si evenimentele politice din tara si nu numai nu au reusit sa distraga companiile de pe piata locala, care si-au continuat activitatea si au anuntat o serie de schimbari importante la varf. WALL-STREET.RO ti le prezinta pe cele mai interesante.

Promovare in cadrul PepsiCo: Levent Yuksel preia conducerea a 14 tari din regiune

Levent Yuksel, directorul general al PepsiCo Romania, a fost promovat in functia de vicepresedinte director general Greater Balkans si SEE Franchise.

Ahmet Levent Yuksel va fi astfel responsabil de activitatea PepsiCo Greater Balkans si South East Europe Franchise Business Unit, care este integrata intr-o singura organizatie, ce reuneste operatiunile diviziilor de bauturi si snacks-uri PepsiCo Romania cu cele ale diviziilor de snacks-uri din East Balkans (Bulgaria si Moldova), West Balkans (Serbia, Bosnia, Croatia, Albania, Slovenia, Muntenegru, Kosovo si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei), Grecia, Cipru, Israel si unitatile South East Europe Franchise. Coordonarea operatiunilor financiare si de business ale PepsiCo Greater Balkans se face de la Bucuresti.

Serhan Çelebi, in prezent senior director Balkans CFO, devine senior director Greater Balkans CFO.

Citeste articolul integral aici.


Ana-Maria Bogdan devine primul general manager al R/GA Romania

R/GA, agentie interactiva, a numit primul general manager in Romania, in persoana Anei-Maria Bogdan, fost managing director la Grapefruit.

R/GA, agentie full-service de digital, este parte din The Interpublic Group (NYSE:IPG) si, la nivel global, este una dintre cele mai premiate agentii de digital.

Principalele proiecte ale agentiei vizeaza domeniul filmului, al televiziunii si al publicitatii digitale.

Citeste articolul integral aici.


Pirelli Tyres are un nou CEO pentru Romania

Pirelli Tyres Romania, filiala locala a producatorului de anvelope premium Pirelli, are un nou CEO de la 1 mai, pe Giuliano Menassi, care il inlocuieste pe Giuseppe Cangelosi, care va ocupa o noua functie manageriala in Pirelli APAC (Asia Pacific).

Giuliano Menassi si Ayhan Guven au lucrat inca din anul 2005 la Pirelli Tyres Romania contribuind in mod semnificativ la demararea fabricii de la Slatina.

Menassi isi pastreaza si actuala pozitie de conducere din cadrul Grupului Pirelli, aceea de Manufacturing Senior Vice President. In pozitia de CEO va fi secondat de Ayhan Guven in calitate de Deputy Country Manager si Director Industrial Pirelli Tyres Romania.

Citeste articolul integral aici.


Un fost director BCR va coordona listarea Hidroelectrica pe Bursa de Valori Bucuresti

Vanzarea celor celor 123 de microhidrocentrale din portofoliul Hidroelectrica, precum si procesul de listare la Bursa de Valori Bucuresti a producatorului de energie vor fi coordonate de catre Stefan Frangulea, fost director in cadrul BCR, angajat recent de administratorul judiciar al companiei

Stefan Alexandru Frangulea conduce incepand de luni Departamentului Strategie si Cooperare Internationala al Hidroelectrica, fiind numit in functie in urma procesului de recrutare derulat in 2013 de firma Pedersen&Partners, informeaza Mediafax.

El va coordona procesul de vanzare a celor 123 de microhidrocentrale din portofoliul societatii, va gestiona relatia cu actionarii si investitorii si va implementa strategia de privatizare a Hidroelectrica prin vanzarea pe Bursa de la Londra si Bucuresti a unui pachet de 15% din capitalul social al companie.

Citeste articolul integral aici.


Ministerul Finantelor face schimbari in conducerea EximBank

Ministerul Finantelor Publice, actionarul majoritar al EximBank, a nominalizat pentru cea de-a doua pozitie de vicepresedinte al Consiliului de Administratie si vicepresedinte executiv al bancii pe Crina Cosma, nominalizare ce urmeaza sa fie transmisa BNR in vederea autorizarii.

Crina Cosma (63 de ani) dispune de experienta in domeniul bancar acumulata pe parcursul activitatii de conducere desfasurate in cadrul Bancii Romanesti, membra a grupului National Bank of Greece - unde in perioada 2007 – 2013 a ocupat pozitia de director general Adjunct si apoi de consilier director general. In acest interval, intre 2009 – 2010, a asigurat conducerea Bancii Romanesti ca interimar pana la numirea si autorizarea de catre BNR a unui nou director general.

Cariera in domeniul bancar include si Bancpost – unde a ocupat pozitii de director general sector operatiuni si suport si director general adjunct (2003 - 2007), dar si Alpha Bank (1998 – 2003). Este absolventa a Academiei de Studii Economice – Facultatea de Finante si a urmat o serie de cursuri post universitare.

Citeste articolul integral aici.


Un nou country manager va conduce operatiunile Enel in Romania

Consiliile de administratie ale companiilor Enel din Romania l-au numit in 29 aprilie pe Toni Volpe in calitatea de membru si presedinte, in urma unei decizii a grupului italian. Tony Volpe va prelua aceleasi functii si responsabilitati detinute anterior de catre Luca D'Agnese, devenind country manager al Enel Romania.

"Toni Volpe (foto) s-a alaturat grupului Enel in urma cu 10 ani si a obtinut o importanta experienta internationala in cateva functii manageriale cheie din cadrul grupului. Intre 2011 si 2014 a fost director planificare resurse umane, compensatii, dezvoltare, instruire si recrutare la nivel de grup, raportand directorului Enel pentru resurse umane si organizare.", se arata in comunicatul Enel.

In aceasta functie, Toni Volpe a sustinut implicarea managementului Enel in activitatile de dezvoltare a capitalului uman, reproiectarea unor procese strategice cheie de resurse umane, precum si procesul de integrare al grupului. Din 2005 pana in 2011, a fost country manager in America de Nord pentru Enel Green Power (EGP), raportandu-i directorului general executiv al EGP.

Citeste articolul integral aici.


Schimbari in conducerea Provident: Neil Dalgliesh, inlocuit de un roman

Compania de credite de consum Provident Financial Romania anunta numirea lui Bogdan Matei in pozitia de director de operatiuni. Bogdan Matei il inlocuieste pe britanicul Neil Dalgliesh, care va prelua o functie de conducere in structura centrala a companiei-mama, grupul britanic International Personal Finance (IFC).

Potrivit companiei de credite de consum, Bogdan Matei dispune de o experienta vasta acumulata in cadrul unor companii romanesti si multinationale precum Vodafone Romania, UTI Construction & Facility Management, Germanos Telecom Romania sau Pagini Aurii Romania, unde a condus timp de peste 10 ani echipe de vanzari si a gestionat operatiunile de dezvoltare a unor retele teritoriale ample. Bogdan Matei este absolvent al Universitatii Politehnice din Bucuresti si detine un MBA la Universitatea Kennesaw din Atlanta.

Citeste articolul integral aici.


Liliana Solomon, fosta sefa Vodafone, are un nou job ca director financiar

Fostul director general al Vodafone Romania Liliana Solomon, devenita ulterior director financiar al Vodafone Group pentru Europa, a fost numita director financiar al furnizorului de software si servicii de comunicatii Unify, companie mixta a Siemens si a fondului de investitii The Gores Group.

"Continuam transformarea Unify intr-un adevarat lider in domeniul software si al serviciilor de piata, iar un director financiar puternic si experimentat este esential pentru succesul nostru", a declarat intr-un comunicat directorul general al Unify, Dean Douglas, citat de Mediafax.

El a aratat ca Liliana Solomon a fost director financiar la unele dintre cele mai mari companii din industria telecomunicatiilor si are experienta in a lucra la companii care trec printr-un proces de transformare, ceea ce o face potrivita pentru echipa Unify.

Citeste articolul integral aici.




Citeste si